Chinatown verveelt nooit

De bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Chinatown zijn een aanval op de zintuigen, maar na een lange dag verdwalen tussen de kraampjes, steegjes, en etenskraampjes, heb je weer een mooie herinnering aan Bangkok die je niet snel zult vergeten. Hier onze top 10 om je een bijzondere dag te bezorgen!

chi-02069_Snapseed

1. Een iPhone voor het hiernamaals? (Vlakbij Leng Noi Yee Tempel)
Als u een bezoek brengt aan Chinatown rond het Chinees Nieuwjaar, dan is de kans groot dat je mensen kleren ziet verbranden, maar dat niet alleen, ook mobieltjes, auto’s, boten (vrijwel alles in onze moderne wereld) en vooral geld worden geofferd aan de voorouders. Geen zorgen, een boot midden op straat verbranden gaat moeilijk, daarom zijn het kleine replica’s gemaakt van papier.
De praktijk dateert duizenden jaren terug en is nog steeds een ritueel tijdens het Chinees Nieuwjaar door Chinees-Thaise families in heel Thailand. Alleen de iPhones en Samsung’s zijn recentelijk toegevoegd, want de voorouders hebben ook communicatiemiddelen nodig. Het verbranden van papieren geschenken gebeurt meestal thuis met de familie, niet in een tempel, maar waarom koop je niet je eigen papieren bankbiljetten en verwen je je dierbaren in het hiernamaals?

PB220117

2. Verdwaal in Sampeng Lane
Sampeng Lane is ene lange smalle straat waar men een wirwar van goederen verkopen. Net als de rest van Chinatown is Sampeng Lane erg rommelig, chaotisch en heel gezellig. De afmetingen van deze straat is zo smal, in bepaalde delen kan je gewoon beide armen uitsteken en je zult eindigen met in je ene hand een paar schoenen en in je andere hand kerstballen. En toch is het waar dat dit de oorspronkelijke hoofdstraat was van Chinatown toen de Chinese gemeenschap hier voor het eerst kwamen wonen.
De diversiteit van producten hier behoren tot de goedkoopste die je kan vinden in Bangkok, dus het is een geweldige plek voor koopjesjagers met een gevoel voor avontuur. Een tip voor elk beginnende Indiana Jones onder ons: vertrouw niet de straatborden, want door de jaren heen zijn ze gebogen, verdraaid door eerdere ongelukken en wijzen ze nu dus de verkeerde kant op.

SL703212

3. De Krokodillen in Wat Chakrawat (Cahkrawat Road, ten zuiden van Sampeng Lane)
Een zeer ongewoon verschijnsel voor degenen die dachten dat ze alles hebben gezien. Binnen in de tempel complex van Wat Chakrawat is een troebele vijver. In die vijver kan je drie gigantische krokodillen ontdekken die verborgen in het water wachten tot hun volgende maaltijd verschijnt. Men zegt dat de krokodillen gevangen werden gehouden en nu als ‘huisdieren’ leven, omdat ze jonge monniken opaten.

bewerkt-boot-nummer-2-4110
4. Eet op straat langs Yaowarat
Het is bekend onder de stadsmensen dat als je bepaalde Thais/Chinese gerechten wilt eten, de enige plek om te gaan is Chinatown, en dan vooral in de avond. Veel mensen vechten zich een weg door de avondverkeer om hun favoriete dimsum, noedels op zeevruchten te eten. Hoewel er veel high-end restaurants zijn in de omgeving, het is veel leuker en lekkerder (oké, het is ook goedkoper!) om op straat te eten, waar de motoren langs je heen zoeven terwijl je aan het worstelen bent met een gegrilde reuzengarnaal. Een goede vuistregel is om te gaan eten waar het druk is. Hoe drukker hoe lekkerder het eten.

78651806

5. Bewonder de grootste Gouden Boeddha in de wereld!
Toeristische attracties gaan tot het uiterste om hun attractie te verkondigen als de grootste, langste, hoogste of vreemdste van de wereld.
Ook hier komen toeristen er massaal op af, want het is de grootste Gouden Boeddha in de wereld. Deze standbeeld, omringd door traditionele Thaise gouden bogen is adembenemend en is een bedevaartsoord voor boeddhisten en nieuwsgierige toeristen. Een prachtig kans om een bezoekje te brengen als je vlakbij Hua Lampang MRT bent, want het is heel dichtbij het metrostation.

content_3941_1

6. Panoramisch uitzicht op Chinatown in het Grand China Princess
Voor minder dan 100THB krijgt je een verrassende panoramisch uitzicht op Chinatown en omgeving, helemaal tot aan de Chao Phraya rivier. Het duurt ongeveer twee uur voordat Sky View 360 restaurant een hele ronde heeft gemaakt en je merkt er haast niks van. Het restaurant serveert ook Thais, Europees, Japans, en Chinese gerechten met op het achtergrond live piano muziek. Altijd leuk na een lange en vermoeiende verkenningstocht in het drukke Chinatown.

Openingstijd: 05:00-01:00
Adres: 215 Yaowarat Road
Tel: 02 224 9977

20121123-13h-230035-780x438


7. Vind je gestolen mobiel terug bij de Thieves Market

Het is niet echt een uitnodigende naam voor een markt, misschien dat ze het daarom hebben veranderd naar Nakon Kasem, maar de Thieves Market verkoopt niet meer gestolen goederen (althans, dat hopen wij). De markt is vol met tweedehandse producten zoals antieke camera’s, amuletten, en zelfs oude schoenen. Het is veel interessanter voor fotografen dan voor het winkelend publiek, maar je weet nooit wat je er kan vinden. Thieves Market is te vinden tussen Yaowarat en Charoen Krung Road op de westelijke rand van Chinatown.

Bangkok-Chinatown-pharmacy-590x260

8. Genees met Chinese medicijnen
Lang voordat vitaminesupplementen en andere voedingsmiddelen populair waren, werden bij Chinese kruidenartsen zeepaardjes voorgeschreven om je Yang wat boost te geven, en ginseng om je vitaliteit op pijl te houden. Als je nog kwalen heb die westerse medicijnen je niet kunnen helpen, zorg ervoor dat je bij een van de vele apotheken langs de Yaowarat Road langsgaat. De apotheken zijn makkelijk te herkennen, dankzij de hoge schappen langs de winkels met rij na rij mysterieuze geneesmiddelen, gedroogde kruiden en dieren in glazen potten.

2-img_1148

9. Eet voedsel dat niet uit te spreken zijn in Old Siam Plaza.
Old Siam Plaza is gevestigd in een mooi art deco complex aan de westelijke rand van Chinatown. Het is een leuke plek om te verkennen met verschillende gebieden die gewijd zijn aan verschillende items. Binnen van de belangrijkste atriums vind je een rij aan kraampjes met traditionele Thais-Chinese snoepgoed en sommige zijn de lekkerste die je kan vinden in de hele stad. Boven in het Old Siam vind je een scala aan winkels die gespecialiseerd zijn in Thaise zijde en bruiloft accessoires, terwijl aan de andere kant van het gebouw er een groep van winkels zijn met messen, jachtgeweren en pistolen.
Open van 9.00 – 18.30 uur. 

gold-shop-chinatown-bangkok

10. Koop goud in Chinatown
Chinatown heeft meer goudwinkels per vierkante meter dan waar dan ook in Bangkok. Dus als je erg in de verleiding bent gekomen om wat sieraden te kopen dan kan je uit een van de winkels zoeken aan het Yaowarat Road. Lokale mensen reizen per boot, trein en tuktuk om te handelen in goud, zeven dagen per week, dus er is altijd commotie gaande om uit te vinden welk winkel de beste goudprijs heeft die dag. Sommige mensen kopen goud om te dragen, anderen als investering en een paar gebruikt het als extravagante accessoires om te laten zien in wat voor klasse zij leven. Heb je interesse in een goudhandel, dan is rond het Chinees Nieuwjaar een goed periode. Net als in een club staan er al rijen mensen te wachten om goud te kopen. Sommige winkels tonen hun dagelijkse goudprijs, gekrabbeld in witte verf op de ramen, zodat je de prijzen kan vergelijken met andere winkels in de buurt.

Lukt het je niet om alles in 1 dag te zien? The Shanghai Mansion, met een Chinees inrichting, is een echte aanrader!

One thought on “Chinatown verveelt nooit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *