Cursus kinderyoga-docent in Thailand

Cursus Kinderyoga in de Thaise jungle!

In de jungle van Thailand, ergens tussen Ranong en Chumphon, bloeit niet alleen de natuur, maar ook een bijzonder project. Het idee is simpel, de aanpak eenvoudig en het resultaat opzienbarend. Al 15 jaar helpt een Nederlands-Thais initiatief, in een setting van rivieren en bergen, Hollandse reizigers aan een onvergetelijke ervaring, en verbetert het en passant de levens van hulpbehoevende Thaise kinderen. Deze kinderen zijn niet zielig, ze zijn leergierig en werken praktisch en gericht aan hun toekomst.

Leergierig en praktisch werken aan de toekomst.

Initiatiefnemer Stichting Thai Child Development (TCDF) runt op vrijwilligersbasis het Eco-Logic Resort en genereert door Nederlandse vakantiegangers op een unieke ervaring te trakteren geld voor de stichting. Dat is allemaal veel leuker dan het misschien klinkt.

Heel veel plezier!

Volwassenen en kinderen kunnen jungletochten maken of naar een heetwaterbron, waterval of een verlaten strandje gaan. Of de zorgboerderij of een lokaal schooltje bezoeken. Er worden Thaise kookcursussen gegeven, taalles en Thais boksen, je kunt er zeep leren maken, er zijn yogasessies en er is massage. Het gevolg van al dat plezier is dat TCDF inmiddels een schooltje heeft gebouwd voor kinderen met een beperking en waar nodig helpt bij studie of financiering voor operaties.

Iedereen helpt mee!

Een nieuwe stap is de Academy. Om het denken over duurzaamheid, mindfulness en milieubewustzijn te bevorderen worden er workshops, schoolkampen en gecertificeerde trainingen gegeven. In het oog springt de kinderyoga-docent opleiding. In tien dagen wordt in de inspirerende en ontspannende jungle omgeving van Eco-Logic in het Nederlands een cursus van 95 uur gedoceerd aan mensen die yogales willen gaan geven aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Erkend yoga certificaat.

Cursusleider is Helen Purperhart, die in Nederland met meer dan 20 jaar ervaring een gezaghebbende reputatie heeft opgebouwd. Cursisten krijgen na het voltooien van de opleiding het internationaal erkende certificaat RCYT (Registered Children’s Yoga Teacher van de Yoga Alliance). De inschrijving voor de cursus (maximaal 12 kandidaten) is gestart en wordt gegeven van 18 tot 27 oktober 2019. Meer weten over de cursus? Kijk op Kinderyoga. Wil je naar Eco-Logic met Green Wood Travel, kijk dan HIER.