De Filipijnen in stroomversnelling

philippines_boracay_beachMANILA – Hoewel de Filipijnen nog steeds niet een populaire vakantie bestemming is voor Nederlandse toeristen begint het langzaam maar zeker te veranderen. En daar is ook alle reden voor. Een eilandenrijk met prachtige natuur, geweldige stranden en ongekend onderwaterleven. Met Engels kunt u overal makkelijk terecht en de bevolking  is gastvrij.

Wat bijvoorbeeld vergeleken met Thailand nog wel achterblijft is de infrastrucuur, De wegen zijn niet altijd in erg goede staat maar dat is nu duidelijk aan het veranderen. Sinds  President Benigno Aquino in 2010 aan de macht kwam wordt er hard gewerkt om de achterstand in te halen. De economie loopt goed en de komende jaren wordt er veel geld gestoken in het aanleggen en verbeteren van wegen. bruggen en havens om het toerisme te bevorderen.

Buitenlandse bedrijven kunnen nu ook makkelijker meedoen bij de aanbesteding van deze grote projecten.

In 2016 moet het bedrag dat aan infrastructuur wordt uitgegeven 5% van de totale overheidsuitgaven bedragen.

Het ministerie van infrastructuur heeft al 67% uitgevoerd van een project om 2000 kilometer wegen  aan te leggen naar stranden, bergen en andere gebieden die interessant zijn voor toerisme. Toerisme moet 10% van het bruto binnenlands product gaan opbrengen in 2016 tegen 7 % nu.

Kortom, het stimuleren van toerisme is in een stroomversnelling gekomen.
Nu is het moment om kennis te maken met de Filipijnen voordat teveel mensen erachter komen dat dit een geweldige vakantiebestemming is.

Kijk hier REIZEN FILIPIJNEN naar ons actuele aanbod van reizen naar de Filipijnen.

DOT_CASUAL-FRIDAYS_hor-1024x679

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *