De leukste uitjes in Bangkok!

‘Venetië van het Oosten’. ‘New York’ van de Oriënt’. Bangkok maakt het allemaal waar. Must do: de Chatuchak Weekend Market. Daar vindt u alles, álles wat u maar bedenken kunt. Doolhof. Pak de Sky Train (halte Mo Chit) of de subway (Chatuchak Park).

bangkok 1

De 5 mooiste boottochtjes

1. Met de boot over de khlongs
Pak de grote watertaxi over de khlongs (kanalen) in het centrum. Er is een halte achter winkelcentrum Siam Square. Scheurend over de smalle Khlong Mahanak komt u (vanaf 10 baht) overal.

2. Lekker op de busboot
De Line en Express Boats op de Chao Phraya, de rivier die Bangkok doorkruist, brengen u voor een luttel bedrag van Chinatown tot Banglamphoo. Ga met de Skytrain naar Saphan Taksin en stap daar op.

3. Met de longtailboot
Met een bloedsnelheid een paar uur per longtailboot over de Chao Phraya en door de groene zusterstad Thonburi, het Bangkok zonder auto’s. Toers bijvoorbeeld via covankessel.com.

4. Shoppen per boot
Een (gratis) boottochtje naar Asiatique, het nieuwe eet- en winkelparadijs aan de Chao Phraya. De eerste, echte rivierpromenade van Bangkok. Opstappen bij Saphan Taksin, vandaar stukje zuidwaarts.

5. Kleinste boottocht
Het goedkoopste boottochtje in Bangkok (5 baht) gaat van de oost- naar de westoever van de Chayo Phraya. Zoals op boot naar de Wat Arun-tempel.

Bangkok 2

De leukste 5 rooftopbars

1. De Hangover Sky Bar
Topper: de Sky Bar van het Lebua Hotel, bekend van de film The Hangover 2. De ronde bar op de 63ste verdieping lijkt te zweven boven de Chao Phraya-rivier. 1055 Silom Road, 10 minuten lopen van BTS Saphan Taksin.

2. Red Sky Rooftop Bar
Op de 55ste verdieping van het Centara Grand Hotel. 360 graden view. 5 minuten lopen van Skytrainstation Chit Lom.

3. Octave Rooftop Bar
De Octave Rooftop Lounge and Bar van het vrij nieuwe Marriott Hotel Sukhumvit is de mooiste aan de Sukhumvit Road. Twee minuten lopen van BTS Thonglor. Adres: 2 Soi Sukhumvit 57.

4. Vertigo and Moon Bar
Deze bar op de 61ste verdieping van het Banyan Tree Hotel lijkt wel een ruimteschip, volgepakt met restaurant en bar. Meesterlijke locatie aan de Sathorn Road, tussen wolkenkrabbers en vlakbij het Lumpini park. Chic en duur. Zeker geen slippers!

5. River View Guest House
In het hart van Chinatown. Het terras is geen ‘echte’ skybar. Maar het (betaalbare) bar/restaurant, met loungestoelen, kijkt uit over de Chao Praya River. Relaxed (slippers mogen)! Bij het Hualamphong Train Station, 768 Soi Panurangsi, Songwad Road.

Bangkok 3

Shoppen in Bangkok


1. Siam Paragon
De bekendste shoppingkathedraal voor Thai en toeristen met geld. Grote merken, prachtige winkels, veel restaurants.

2. CentralWorld
Tien minuten lopen van Siam Paragon is Central-World, een ‘hippe’ luxe-mall, met o.a. Zen, de grootste lifestyle speciaalzaak in Azië. Verbonden via een loopbrug met BTS Station Chit Lom.

3. Khao San Road
In het hart van Banglamphoo, de hippieachtige wijk van Bangkok. Vol backpackers, eethuisjes, tattooshops, boekwinkels, kleermakers en boetiekjes. Voor nep of echt. Ferrystop bij Phra Athit.

Bangkok 4

Bron: De Telegraaf, 29 oktober 2014