De mooiste stranden van Thailand

Koh Mak. Hier kun je niet alleen van dromen….. het bestaat!

Even voor het idee: Je besluit elk eiland in Thailand te gaan bezoeken. Gewoon even voet aan land zetten, een beetje van de zon genieten, wat snorkelen, een paar slagen zwemmen, een uurtje duiken om koraal en vissen te zien, je eet een bordje pad thai, je beklimt het hoogste punt, gaat op je gemak van de zonsondergang zitten genieten. Heerlijk toch? Om dit op elk eiland in Thailand te doen moet je een reis van 3 jaar en 9 maanden plannen. Thailand heeft namelijk zo’n 1430 eilanden. Je moet (waarschijnlijk) dus kiezen. Zoals altijd helpt Green Wood Travel je met plezier daarbij.

Koh Lipe in de Andang Archipel in Zuid-Thailand.

Koh Lipe is een klein eiland in de provincie Satun, in het uiterste zuiden van Thailand, tegen de grens met Maleisië. Volgens velen kunnen Lipe en de eilandjes er om heen zich meten met de Malediven. De omgeving is subliem, omringd door een glasheldere zee, kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Het is het enige bewoonde eiland van de tien die deel uitmaken van de Andang Archipel. Er zijn drie grotere stranden op het eiland, die je in een wandeling van een uur allemaal kunt bezoeken. 

Het eiland Ngai. Een plaatje….

Koh Ngai is onderdeel van het Mu Ko Lanta National Marine Park. Met Koh Hai en Koh Ngai wordt hetzelfde eiland bedoeld. De lokale bevolking zegt Hai. Op het eiland zijn geen wegen en dus ook geen auto’s en brommers. Het water hier heeft de kleur van de zee in een reclamefolder. Het met jungle begroeide eiland heeft een paar heerlijke stranden, ruisende palmbomen en kristalhelder zeewater, dat is het plaatje. De charme van Koh Ngai is dat het daarmee ook wel zo’n beetje klaar is. Op andere franje hoef je hier niet te rekenen, behalve dan dat veel resorts hier van uitstekende kwaliteit zijn.

Khao Lak. Voor strandliefhebbers!

Het gebied rond Khao Lak wordt overheerst door de berg Lak, aan wie deze regio haar naam ontleent. Het is een van de mooiste en meest natuurrijke delen van Thailand. Toch heeft Khao Lak ook voor strandliefhebbers veel te bieden. Over een lengte van zo’n 30 kilometer, soms slechts onderbroken door een vissersdorp rijgen de stranden zich aaneen. Verwacht hier geen barretjes of nachtleven. Het strand is hier nog vooral het strand.

Paradijselijk: Surin Eilanden.

Een bijzondere ervaring zijn de Surin EilandenKamperen op de Surin Eilanden laat je maximaal genieten van een omgeving die je anders echt alleen op foto’s ziet. De zee is zo helder dat het lijkt alsof de boten boven het water zweven. Het zandstrand is wit en rul, de vissen hebben alle kleuren van de regenboog. Je kunt er zee-schildpadden zien en misschien wel het allermooiste: het is er rustig omdat (gelukkig) nog niet veel mensen dit paradijselijke stukje Thailand hebben ontdekt. Tegen niemand zeggen dus.

Er valt zoveel te kiezen. Snorkelen bij Koh Samui.

Bekijk eens rustig alle eilanden en stranden op THAILAND. DE MOOISTE STRANDEN. Wil je meer weten neem dan contact op met Green Wood Travel. En weet: een beller is sneller. Bel gerust even met onze ervaren tour coördinatoren.