De schat van Wat Traimit

De tempel Wat Traimit, in Bangkok, staat bekend omdat daar de grootste massieve gouden Boeddha ter wereld staat. Deze Boeddha weegt maar liefst 5500 kilo!

Het leuke aan deze Boeddha is dat hij pas in 1955 werd ontdekt, daarvoor zat er een betonnen laag omheen en wist men niet dat er onder de betonnen laag een kostbare schat verstopt was. Dit werd toevallig ontdekt toen het beeld viel tijdens zijn verhuizing in dat jaar, een van de kabels van de kraan bezweek onder het gewicht en het beeld viel op de grond en in de modder. De mensen die verantwoordelijke waren voor de verplaatsing van het beeld, maakte dat ze weg kwamen omdat ze bang waren voor slechte karma. Echter toen een monnik de volgende dag naar het beeld keek wist hij niet wat hij zag. Een deel van de gouden Boeddha was te voorschijn gekomen.

De tempel ligt aan het begin van China Town en dus erg leuk om in de middag te bezoeken en dan daarna lekker door China Town te gaan lopen en langs de vele etenskraampjes te gaan. Wil je nog leuke tips voor het eten in China Town, bekijk dan deze blog eens: Eten in China Town Bangkok