Dubai 10++ Tips

Dubai is modern, maar haar roots niet vergeten…

Veruit de meeste reizigers die ooit een voet op het grondgebied van de Verenigde Arabische Emiraten zetten, doen dat op het vliegveld van Dubai. Ze lopen een rondje, drinken een glaasje thee of kopen dadels terwijl ze wachten op hun verbindende vlucht. Toch heeft deze moderne stad in de woestijn genoeg te bieden voor een paar Arabische dagen. Je bent er toch!

Het iconische Burj al Arab hotel (je weet wel dat ‘7 sterren’ hotel aan zee).

Dubai heeft zich ontwikkeld van een nederzetting in de woestijn tot een wereldstad. De foto’s van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, het iconische Burj al Arab hotel (je weet wel dat ‘7 sterren’ hotel aan zee) en het gigantische kunstmatige palm-eiland Palm Jumeirah kennen we allemaal. De stad biedt boottochten en waterparken; heeft een natuurreservaat waar je kunt kamperen of per kameel kunt ontdekken; sfeervolle restaurants aan het water; strand en een tuin met 150 miljoen bloemen en planten. Mensen die meer over de achtergronden van Dubai willen weten adviseren wij een bezoek te brengen aan de Jumeirah moskee en Al Fahidi, de eerste nederzetting. Dit zijn onze tips!

Het eerste nationale park van de Verenigde Arabische Emiraten.

DUBAI DESERT CONSERVATION RESERVE – De Dubai Desert Conservation Reserve is een beschermd nationaal park dat bestaat uit woestijngebied. Het is het eerste in de Verenigde Arabische Emiraten en is 225 vierkante kilometer groot. Hier wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de natuurlijke habitat van de woestijn. Het is ook een beschermd gebied voor planten (het is niet alleen zand, er staan bomen, groeien grassen en kruiden), en voor de dieren die hier leven (zoals wilde honden, hagedissen, vleermuizen, antilopes, slangen en schorpioenen).

828 meter trots Dubai.

BURJ KHALIFA – Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai. Burj Khalifa is (en daar kun je je maar moeilijk een voorstelling van maken) 828 meter hoog. Het werd in slechts zes jaar gebouwd (begonnen in 2004) en het ontwerp is gebaseerd op de woestijnbloem Spider Lily. Het bevat het Armani hotel, exclusieve appartementen, restaurants, lounge, een zwembad en twee observatoriums.

De straatjes waren smal en vormden een labyrint.

AL BASTAKIYA – Om een mooie indruk te krijgen van hoe Dubai er eeuwen geleden uitzag, biedt Al Bastakiya (Al Fahidi Historical Neighbourhood) uitkomst. Dit oudste stadsdeel bestaat al sinds begin 19e eeuw. Het was een dorpsnederzetting van een zestigtal traditionele Arabische huisjes waar hooggeplaatste overheidsdienaren en aanvankelijk Iraanse handelaren in parels en textiel woonden. Het was als het ware een oasis in de woestijn. Het lag aan een beek, had schaduwrijke binnenplaatsen met dikke muren om de warmte, stof en zand buiten te houden. De straatjes (sikkas) waren om dezelfde redenen smal en vormden een labyrint. Windtorens op de gebouwtjes zorgden voor enige verkoeling. Het lag dicht bij zee en genoot bescherming van het Al Fahidi fort.

Expo 2020. Een nieuwe stap in de toekomst.

EXPO 2020 – Eind 2020 organiseert Dubai de Wereldtentoonstelling. Expo 2020 duurt een half jaar en herbergt 192 landenpaviljoens met thema’s als mobiliteit, innovatie en duurzaamheid (waaronder die van Nederland en BelgiĆ«), heeft een paar honderd restaurants, tentoonstellingen, elke dag 60 live shows in meerdere open lucht theaters. Het is de eerste Wereldtentoonstelling ooit in het Midden-Oosten. Er is op Expo 2020 aandacht voor natuur en milieu, architectuur, kunst en cultuur, en er wordt een overvloed aan entertainment gepresenteerd en men werpt een blik in de (digitale) toekomst. Het lijkt erop dat niemand zich hier hoeft te vervelen…. Expo is van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021.

Dubai. Ook voor thrill seekers.

Kijk voor al onze tips op Dubai 10++ Tips of kijk op Dubai Tours. Onze speciale aanbieding: Dubai Stopover 3 dagen. Voor meer informatie: Green Wood Travel. Of neem contact met ons op.