Haal je PADI op Koh Tao!

Voor Thailand is de duiksport in twee gebieden op te delen: de duikplekken in de Andaman Zee en die in de golf van Thailand. De plekken in de Golf van Thailand zijn de aantrekkelijkste, voornamelijk vanwege de watertemperatuur van 30 graden in april die een duikpak

 duiken 1

Koh Tao of wel het schilpaddeneiland op zijn Thais, is maar een klein eilandje van ongeveer 19 kilometer lang met deel verharde en deels zandpaden. Het eiland is niet rijk aan wegen maar wel aan veel duikscholen, een kleine 50 duikscholen noemen Koh Tao thuis. Ben je van plan om je PADI op Koh Tao te gaan halen? Kijk dan eens op onze website voor ons aanbod op Koh Tao!

Duiken
De stranden van Koh Tao zijn zo dat het het meest comfortabele is om met een bootje naar een duikplek te gaan, zo kun je gemiddeld twee duiken op een dag maken voor je je terugtrekt in je hotel.

De zeebodem rondom het eiland Koh Tao ligt op zo’n 20 tot 30 meter, wat het duiken daar ook voor beginnende duikers toegankelijk en leuk maakt.

In de wateren rond Koh Tao is veel vis te vinden wat een bepaald soort duikers aantrekt, een topattractie is misschien wel walvishaai. Maar ook de barracuda’s in scholen of apart zwemmend zijn een prachtig gezicht zeker als ze boven de enorme anemonenvelden zwemmen.

Wrak duiken
Een ander soort duikers wordt aangetrokken door het historisch wrak wat is afgezonken voor de kust van Koh Tao. Het is de Sattagut, die haar leven begon als Amerikaans oorlogsschip waarna het verkocht werd aan de Thaise marine. Aan het einde van haar leven werd de boot omgedoopt tot een spannend object voor de duikers, die zo hopelijk wat meer weg blijven van het kwetsbare koraal.

duiken 2

Het wrak ligt op zo’n 23 meter diepte en is met zijn twee grote kanonnen en lengte van 44 meter nog duidelijk herkenbaar. Het wrak ligt er nog te kort om volledig overgroeit te zijn.

De bijna 50 duikscholen hebben allemaal hun eigen favoriete duikplekjes zodat er van een enorme drukte niet zo snel sprake zal zijn. Het New Heaven Conservation Program zorgt dat het koraal rond de eilanden beschermd wordt en waar mogelijk de groei wordt geactiveerd door het aanbrengen van kunstmatige objecten die door het koraal overwoekert gaat raken.

bron: hier is thailand, 9 december.