Een auto huren in Thailand

Thailand heeft ons hart gestolen en jaarlijks brengen wij er minstens 1 vakantie door. Vanaf 2015 huren we een auto en dit regelen wij via Green Wood Travel bij Budget car rental. Wij zijn zeer enthousiast over deze manier van reizen en de ervaringen met Budget car rental zijn zondermeer goed. Links rijden went erg snel. Het grote voordeel van zelf rijden is de vrijheid; zelf bepalen hoe laat je vertrekt, waar je stopt, hoelang je ergens blijft. Bovendien kom je op plekken die in geen enkele reisgids staan vermeld en maak je onverwachte leuke dingen mee.

DSC_0184_mod

Behalve het zuiden hebben wij inmiddels heel Thailand doorkruist; de Isaan, de bergen in het noorden, de kust onder Bangkok tot Chumpon etc. etc. Als je wat meer tijd hebt is ons advies om niet alles vast te leggen. Wij laten altijd een depot achter bij Green Wood Travel. Als we dan rondrijden is een telefoontje naar GWT voldoende om het volgende hotel te boeken, hierdoor kun je nog meer je eigen tempo en route bepalen.IMG_2316-700x473

Het verkeer in Thailand is zeker chaotischer dan in Nederland en België, maar met een dosis gezonde verstand en goed opletten is het zelf rijd prima te doen. Dubbel opletten en zeker geen voorrang nemen is de boodschap. We hebben één keer schade gereden (spiegel eraf). Dit werd prima en zonder problemen opgelost door Budget.

Gelet op onze ervaringen hieronder nog enkele tip;

– Huur een automaat zodat je alle aandacht aan de weg kunt besteden.
– Sluit een goede extra verzekering af die alles dekt. Hierdoor kun je echt zonder zorgen rondrijden.
– Rij niet in het donker
– Google maps of Waze bevalt erg goed. Het is hiermee zelfs geen enkel probleem om midden in Bangkok te vertrekken of aan te komen.
– Voor het huren heb je een internationaal rijbewijs en een creditcard nodig. Het internationale rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB

Geniet, net als wij van het gastvrije Thailand. Ook als je rondtoert in een huurauto wordt altijd alle opgelost!

DSC_0185_modDSC_0236

One thought on “Een auto huren in Thailand

  1. Hoi!

    Wat een leuk artikel en wat een mooie foto’s zeg. En heel erg bedankt voor de tips! Mijn vrouw en ik willen een tijdje in Azië gaan rondtrekken en ik heb van de meeste mensen gehoor dat je daar beter niet kunt rijden en altijd een bestuurder moet nemen. MAar dat zal dan wel alleen voori nde grote stad zijn? Wij gaan lekker op jouw advies af en gaan lekker onafhankelijk een tocht maken. Dankjewel!

    Groetjes, Jake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *