Een hutje aan het strand op Koh kradan

Koh Kradan BoatIn de zeventiger/tachtiger jaren ging je in Thailand naar het strand vanwege het strand. Een mooi zandstrand, kristalhelder water en wuivende palmbomen, meer verlangde je niet. Aan de meeste stranden in Thailand vond je geen dure hotels en restaurants, om maar niet te spreken over uitgebreide winkelcentra.

Kradan Island, een nog ongerept eiland voor de kust bij Trang in de Andaman Zee ademt nog de sfeer van die tijd en logeren in het Kradan Beachg Resort doet je denken aan vervlogen tijden, waar eenvoud en een rustieke omgeving de boventoon voerden. Een van bamboe gemaakte “bungalow” voor nog geen 30 euro per nacht direct aan een privéstrand met wit poederachtig zand en uitzicht op een zee met allerlei kleuren blauw.

De inrichting van de bungalows, die geschikt zijn voor 1 of 2 personen, zou je primitief kunnen noemen. In de kamer een matras met beddengoed en een muskietennet. Een paar foto’s aan de muur completeren het interieur. Geen TV, geen koelkast, want je slaapt slechts in je hut. De actie gebeurt buiten.

Het heldere water is ideaal om te snorkelen en te genieten van een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen die in en rondom de koraalriffen leven. Huur een kajak en ga ermee langs de kust om nog meer ongerepte strandjes te zien. Loop vanaf het resort naar Sunset Beach om de sensationele zonsondergang in de Andaman Zee mee te maken. En mochten deze activiteiten je vermoeien, luister dan in de hangmat bij de hut naar het kabbelen van de zee, zie de eindeloze blauwe luchten overdag en s ’avonds de zon, die ondergaat. En als de duisternis valt geniet van een prachtige sterrenhemel.

Het resort heeft 14 bungalows aan het strand, verder zijn er nog wat grotere bungalows voor gezinnen. Voor eten en drinken beschikt het resort over een prima restaurant ook direct aan zee. Kijk op hun website voor foto’s en meer informatie over prijzen van de verschillende bungalows.

Kradan Beach Resort: een ideale plek voor een strandvakantie, maar verwacht niet de luxe en comfort van een trendy boetiek hotelkoh-kradan-19-dic-2004-049

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *