Een weekend in Vientiane

Vientiane-laosVientiane is op geen enkele manier te vergelijken met bruisende metropolen zoals Bangkok en Hanoi, het is meer één van de kleinste hoofdsteden waar je ooit geweest bent. Normaal gesproken zijn twee dagen meer dan genoeg voor de meeste reizigers die dan alle hoogtepunten wel gezien hebben en dan verder reizen naar bijvoorbeeld Vang Vieng en Luang Prabang. Dit zijn voor ons de hoogtepunten van Vientiane.

Begin je trip in Vientiane met een heerlijk Lao koffie, met ijs en dat op de lokale manier en geniet intens van de hoge dosis caffeine en suiker. Laotiaanse koffie Europese stijl is ook heel goed mogelijk zeker in combinatie met de allerlekkerste zoetwaren in de vele Franse bakkerijtjes.Vientiane Laos

Na het ontbijt kan je de stad per fiets verkennen. Ga eerst naar That Dam een stoepa uit de 19e eeuw, de Laotiaan gelooft dat hier een zeven koppige Naga slang in schuilt om het kwaad en indringers te verjagen. Volgende stops zijn de meerdere prachtige tempels die Vientiane rijk is.
Fiets ook langs de bekende Patuxai en en maak de klim naar boven en geniet van het uitzicht over de stad. Daarna door naar de That Luang tempel welke het meest bekende symbool is van de stad. Als laatste brengt je een bezoek aan het COPE museum en leer je alles over de historie van Laos en de geschiedenis van de Vietnam-oorlog.
wat-si-saket-temple_vientiane

Dan kan je heerlijk ontspannen van je Vientiane verkenningstocht in het zwembad van je hotel. Als je wat pondjes lichter of soepeler wilt zijn na het drinken van al die Lao biertjes is het ook mogelijk om met een dagkaart de Sengdara Fitness Centre te bezoeken voor fitness, sauna of een heerlijke massage.

In de avond is het tijd om de boulevard van Vientiane te bezoeken en te genieten van de ondergaande zon aan de Mekong rivier. Elke avond komen hier de veel mensen bij elkaar. Elke avond zal je honderden mensen hier zien sporten.
Zodra het donker is begint hier de avondmarkt langs de Mekong rivier met veel eten en souvenirs, dit is een zeer aangename en gezellige plek voordat je aan je diner zal beginnen.vientiane-mekong-sunset-by-mlooney080921-606x270

Restaurants in Vientiane zijn veelzijdig en is eigenlijk alles hier te vinden, of je nou voor super-deluxe of streetfood wilt gaan eten.
Onze tip is om toch wel lekker Frans te gaan eten in één van de vele Franse restaurants die in deze stad te vinden zijn.
Ben je in de stemming voor een borrel dan ben je zeker op het juiste adres, pubs genoeg zoals Bor Pen Yang of Fa Ngum. Ook leuk is om te gaan bowlen in Vientiane, de Laotianen zijn hier dol op.

Op dag twee kan je bijkomen van je eerste drukke dag met heerlijk kokosnoot sap en een kom noedelsoep voor ontbijt voordat je naar de laatste hoogtepunt gaat van deze stad gaat. Een bezoek aan het Boeddha park, ongeveer 45 minuten buiten het centrum is een must! Laat je overweldigen door Laos meest fotogenieke belevenis.Vientiane Laos
Laos tours met Green Wood Travel vind je hier;
https://www.greenwoodtravel.nl/tours/laos/Patuxai_57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *