Eigenwijs Myanmar

Zelf Myanmar ontdekken met het gemak van accommodatie die zorgvuldig is uitgekozen en geboekt en transport dat al geregeld is. Dat maakt het tijdens deze reis makkelijker en meer ontspannen zodat u volop kunt genieten van al het moois om u heen en verder zelf kan uitzoeken en regelen wat u wilt doen en welke excursies u het meest aanspreken. En dat is niet moeilijk in Myanmar want er wordt redelijk Engels gesproken.

01

Yangon

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Shwedagon Pagoda. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld.

De wereldberoemde stupa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud. Andere hoogtepunten zijn de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi, de Bogyoke Aung San (Scott) Market (gesloten op maandag en publieke feestdagen), de Botataung Pagode, de tweeduizend jaar oude Sule Pagode en Chinatown.

Vooral in de avond komt Chinatown tot leven en wordt een schilderachtige buurt met fotogenieke straattaferelen en de lucht vol van Aziatische geuren.

6

Mandalay

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mahamuni Pagode, die met bladgoud is belegd, de Kuthodaw Pagode en het Shwenandaw en Maha Aungmye Bonzan klooster.

Zeer aan te bevelen is een tochtje naar Amarapura, ooit de hoofdstad van Myanmar. Vlakbij aan een verstild meer ligt de 200 jaar oude U-Bein Bridge, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester, U-Bein, in opdracht van de Koning de brug liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa.

Leuk om over de brug te lopen naar het dorpje aan de overkant of iets te drinken in een van de lokale straatrestaurantjes aan het meer.

11

Bagan

Na het ontbijt kunt u de spectaculaire omgeving van Bagan gaan verkennen, een gebied van 42 vierkante kilometer met duizenden pagodes en tempels dat associaties oproept met het Dal der Koningen in Egypte.

Er heerst een vergelijkbare, tijdloze sfeer. Dankzij het droge klimaat hebben vele monumenten de tand des tijds (en enkele aardbevingen) bijzonder goed doorstaan. Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder.

U ziet dan onder meer de Sulamani tempel, de Thatbyinnyu tempel, die overal bovenuit torent, Khay Min Ga, Kyansittha Umin en de Tharana Gate. Ook de Shwesandaw pagode is zeker een bezoek waard, speciaal als u wilt genieten van een prachtige zonsondergang. Paardenkoetsjes als vervoer regelt u eenvoudig ter plaatse.

21

Inle

Na het ontbijt op ontdekkingsreis over het meer is een attractieve optie. U kunt zich verwonderen over de speciale manier van roeien met één been en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een ruïnegebied uit de 16de eeuw, midden in de jungle.

Dit gebied, met zijn beeldschone oude pagodes, is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen. De duizenden oude en kleine pagodes, nog volop in de dichtbegroeide natuur, zijn daar geplaatst door de Koning van de Shan State.

De schitterende bomen en planten groeien gewoon door en rond de bouwwerken! U kunt een wandeling door het dorpje maken en rustig genieten van deze bijzondere plek.

Klik hier voor meer informatie over deze exclusieve Myanmar tour

16

2