Eilandhoppen in unieke Trang Archipel

Hebt u het ook gehad met al die drukke eilanden van Thailand? Overal toeristen en drukte terwijl u juist helemaal tot rust wilt komen? Green Wood Travel heeft dan speciaal voor u een unieke eilandhoppen tour samengesteld in de serene omgeving van het Trang Archipel.

Vanuit het zinderende Bangkok vertrekt u met een nachttrein naar het zuiden. In de slaapcabines is het heerlijk toeven en komt u uitgerust op locatie. Nadat u alleen de nodige bagage heeft uitgezocht, stappen we op de privé langstaartboot die ons naar onze eerste bestemming brengt van deze tour.

001De eerste bestemming zijn de eilanden Koh Mah en Koh Cheuck. Hier vindt u een prachtige onderwater tuin vol met exotische vissen. De gids laat zien hoe u uw eigen lunch bij elkaar kunt vissen indien u dat wenst. Hierna ontspannen we heerlijk op het bounty eiland Koh  Ngai en vertrekken we voor een eenvoudige overnachting op Koh Mook.

Koh Changkap3Vol verwachting starten we de tweede dag van de tour. Vandaag staat de smaragden grot op het programma. Na ongeveer 80 meter door een grot zwemmen, komt u in een klein paradijs. De overvloed aan vegetatie en het kleine strand maken deze lagune uniek.

De volgende stop is Koh Kradan. Waarschijnlijk hebt u hier nog nooit van gehoord. Maar het eiland doet zijn exotische naam wel eer aan. Het lijkt wel of u in het paradijs van Thailand bent belandt. Ook vindt u hier de mooiste stranden van de tocht.12

Na een tijdje te hebben ontspannen of een kleine BBQ met zelfgevangen visjes gaan we weer aan boord. Na een half uurtje varen bereiken we Koh Libong. Dit is het grootste eiland van de omgeving. In de namiddag gaan we op ontdekkingsreis naar kleine vissersdorpjes. Ontdek hier de heerlijke visgerechten van Thailand. Hier brengen we de nacht ook door op een eenvoudig resort.

Weer tijd voor een hoogtepunt. Deze ochtend varen we na een heerlijk ontbijt naar het onbewoonde eiland Koh Takieng. Dit eiland staat bekend om de haaien die er rond zwemmen. Inderdaad! U leest het goed; haaien. Maar gelukkig zijn ze wel ongevaarlijk. Weer een punt afstrepen van de bucket lijst.haai

Hierna bezoeken we de tijdelijk bewoonde vissershutten onder de overhangende rotsen aan het strand. Het is een prachtig gezicht. Met deze vriendelijke Zuid-Thaise mensen genieten we van een picknick met verse zeevruchten. Smullen op z’n Thais.

Met een volle buik vertrekken we naar Koh Sukorn. Op dit tropische eiland verblijven de laatste drie komende nachten. We doen nog een eilandtour en genieten een lunch in een typische Zuid-Thais huis. Het eiland staat bekend om zijn uitermate vriendelijke bevolking en er rijden bijna geen auto’s.

Op het eiland zijn verschillende activiteiten te doen om de levensstijl van deze mensen te ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld rubber tappen in een rubberplantage, de lokale vismarkt bezoeken met allerlei zeevruchten en vissen maar als u heerlijk wilt ontspannen is er ook een prachtig wit strand waar Thaise massages worden aangeboden.15

Na een kort verblijf op het eiland komt er een eind aan de prachtige tocht vol unieke ervaringen. Vanaf hier kunt doorreizen per dag- of nachttrein (niet inclusief in de tourprijs) naar bijvoorbeeld. Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Pha-Ngan, Koh Tao, Chumphon, Hua Hin, Cha Am of Bangkok. Ook kunt u doorreizen met het vliegtuig naar Bangkok. Het was een unieke ervaring gecombineerd met heerlijke ontspanning.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE INFORMATIE