Eten in China Town Bangkok

China_Town_Bangkok Simpel, snel en smakelijk. Wil je voordelig maar vooral lekker eten op straat dan moet je in Chinatown (Yaowarat) zijn. ’s Avonds is dit vooral na 19.00 uur ook voor locals een favoriete plek om in groepjes te dineren aan de straat. Het aanbod is overweldigend. Loop eerst eens rustig door de hoofdstraat Thanon Yaowarat en laat alle verse aroma’s op je inwerken. Er is werkelijk van alles te krijgen maar vis en zeevruchten zijn hier in het bijzonder het proberen waard. Het gebied is het beste te bereiken met de taxi.

Bangkok is terecht beroemd om zijn eten, maar ik heb een bijzonder zwak voor de wijk Chinatown, waar vooral de hoofdweg Yaowarat is een ware voedsel extravaganza en dat elke dag. Vorige week nog op bezoek geweest met mijn collega voor onze wekelijkse inspectie!

Het eerste wat je waarschijnlijk zal tegenkomen zijn straatventers die kastanjes aan het roosteren zijn. De kastanjes worden geroosterd in een speciaal zand dat wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de kastanjes gelijkmatig gaar zullen zijn. Een kleine zakje kost u 50 tot 70 baht, eet niet te veel want er is nog zoveel meer lekkers hier in China town.

chinatown2

Het voedsel paradijs begint pas echt op Soi Texas (hoewel we het liever “Soi seafood” noemen), waar twee seafood giganten, Rut & Lek (rode shirts) en T & K (groene shirts), strijden om de schaal en schelpdieren suprematie. Persoonlijk ben ik een grote fan van de zwarte peper krab bij T & K’s, maar mijn collega had in beide geen zin vandaag en uiteindelijk belanden we bij Heng’s, het volgende restaurant op Soi Texas na R & L’ s. Hier kochten we een bord gegrilde gamba’s, inktvis in curry en een gestoomde krab. uiteindelijk blijft mijn favoriet toch wel T & K’s krab, maar de gegrilde gamba’s zijn hier wel bijzonder lekker.

chinatown3

We hebben ongeveer de helft van de tijd dat we aten gesproken over wat het volgende restaurant zou zijn. Rijst of noedels? Soep of vlees? Twee maaltijden of maar één? Wij gingen toch maar voor de noedels en al wandelend tot aan het andere eind van Yaowarat, maar in Yaowarat komen de verleidingen wat gemakkelijk.

BBQ inktvis

chinatown4

Of misschien een snelle bord pad thai?

chinatown5

Granaat appel

chinatown6

Uiteindelijk was het noodle restaurant gesloten (Zondag is net niet alles open), maar er was zeker geen tekort aan tweede opties langs Yaowarat. We gingen naar een straat restaurantje die ”Kuay jab” verkopen en volgens mij collega is dit het beste kraampje voor dit gerecht in de regio! Kuay jab is een noodle soep met grote gekrulde noedels en allerlei stukjes van een varken die je waarschijnlijk niet zo vaak zal eten, denk aan maagwand, longen, hart, lever en een paar knapperige stukken varkensvlees. de echte traktatie is de rijke peperige bouillon, het zal je sinussen (en die van iedereen die zich binnen 100 meter van de stal bevind) wissen. Een deel van het slachtafval smaakt vreemd, maar de bouillon zelf is ongetwijfeld heerlijk. Dit restaurant is te vinden op Yaowarat Soi 11 (Soi Issaranuparb) en verwacht niet dat u gelijk een plek zal hebben, dit is een zeer populaire kraam!

chinatown7

De pepers grijpen je dus zijn we verhuisd naar het volgende stalletje ”Gingko nut” terug aan de belangrijke Yaowarat Road om onze kelen op te frissen. Mijn collega nam ijs in melk, ik ging voor de longan siroop. Beide toetjes waren zeer verfrissend en nam absoluut de scherpte van het vorige gerecht weg uit mijn mond.

chinatown8

Zou u dit ook een keer mee willen maken als u in Bangkok bent? Boek de tour ”China Town; om te smullen” en laat u rondleiden langs de lekkerste restaurantjes door een kenner!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *