Eten op niveau: Banyan Tree Bangkok

Eten op niveau heeft niet altijd alleen maar te maken met de kwaliteit. In Bangkok kan het ook te maken hebben met de hoogte.

Een voorbeeld hiervan is het restaurant Vertigo en de Moon Bar in het Banyan Tree hotel in Bangkok.

Het is een van de opvallende gebouwen in Bangkok. Het is een redelijk hoog hotel met 61 verdiepingen. Het hotel is een soort art deco bord wat recht overeind staat in de buurt van grote rivier Chao Phraya die door Bangkok slingert. Ik zal niet zeggen dat het mooi is maar het is zeker opvallend. Het leukste is om er rond zonsondergang, wat vaak samenvalt met borrel c.q. etenstijd naar toe te gaan. Volgens de Thai moet je altijd kunnen eten zelfs als je geen honger hebt.ban

De weg is de moeite waard

Via de lobby ga je meteen naar bijna boven in het hotel. Beneden kijkt niemand ervan op dat je niet om informatie vraagt, het is een bekende attractie. Via de lift en uiteindelijk een paar trappen kom je op het voormalige helikopterdek. Alle sporen van dit dek zijn verdwenen, behalve de vorm. Het dak heeft twee niveaus. Op het laagste niveau word je ontvangen en dient als loungeruimte. Hier kun je al genieten van het uitzicht.

The Moon Bar

Nog beter wordt het aan de bar een niveau hoger. Daar in de buitenlucht vind je een geweldige bar met alle drank die je je maar voor kunt stellen. Tegen zonsondergang wordt het er meestal behoorlijk tot zeer druk. De mensen komen hier niet in een korte broek of slippers. Het heeft een redelijk jetset-gehalte. Je ziet er vooral veel expats en zakenmensen. Aan het geluidsniveau kun je merken dat het er gezellig is.ba

Eten op niveau, Vertigo

Aan de andere kant van het loungegedeelte is het plateau waar je kunt eten. Met chique gedekte tafels en obers in zwarte broek en vest met wit overhemd ziet het er klassiek uit. Ook hier is het uitzicht prachtig over de kronkelende rivier met lichtjes en de stad. Ik ben benieuwd wat ze doen als het plotseling gaat regenen. Er is geen overkapping te bekennen. Waarschijnlijk hebben ze een goed contact met de weergoden. In het loungegedeelte neem ik een smoothie. Als de prijs van mijn drankje een indicatie is voor de prijzen in het restaurant snap ik dat het er minder druk is.

banyan

Minzaam word ik gedoogd terwijl ik mijn foto’s maak en langzaam van mijn smoothie sip. Gelukkig is mijn drankje dik en kan ik er even over doen voor het op is. Een lieftallige Thaise vraagt of ik nog iets wil gebruiken en komt met de rekening terwijl ze mijn glas en servetje meeneemt. Het signaal is duidelijk. De locatie is geweldig, het uitzicht perfect, maar nu nog even sparen voor een langer verblijf.

Het Banyan Tree Hotel met het restaurant Vertigo en de Moon Bar vind je 21/100 S Sathon Road 10120 in  Bangkok.

Met dank aan: Hieristhailland.nl