Fietsen in Bangkok – 5 Tour Tips

Fietsen in Bangkok: er valt veel te ontdekken.

Nederlanders stappen graag op de fiets. De Thai zijn er niet gek op, maar ze kunnen niet ontkennen dat het de perfecte manier is om Bangkok te ontdekken. In onze fietsprogramma’s wordt daarom het beste van twee werelden gecombineerd: een effectieve Hollandse bezigheid met de finesses en kennis van Thai die de stad op hun duimpje kennen. Op deze fietstochten worden niet de begaande paden gevolgd, maar wordt gezocht naar originele routes, bezigheden en locaties. Vandaar: 5 TOP TIPS!

PROEF HET ECHTE BANGKOK

Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet op deze Proef het echte Bangkok fietstocht van een halve dag door Bangkok. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en oorspronkelijke tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

Fietsen en Thaise lekkernijen proeven.

BANGKOK JUNGLE OASIS

Bangkok Jungle Oasis is een fietstocht van een halve dag door Bang Krachao, de groene longen van Bangkok. U fietst over de jungle paden naar (onder meer) de Bang Nam Pheung drijvende markt en een tempel. Bang Krachao is een bijzondere ervaring. Het ligt in een grote lus van de Chao Praya rivier, eigenlijk midden in de metropool Bangkok, maar het is jungle, platteland met kleine huisjes en fruitplantages. De stad is ogenschijnlijk ver weg. De in 2016 overleden koning Bhumibol liet het lang geleden aanleggen om de stadsbewoners de mogelijkheid te geven eens van de buitenlucht te genieten.

Bang Krachao: jungle in de stad.

HET ANDERE GEZICHT VAN BANGKOK

De fiets- en boottocht Het andere gezicht van Bangkok brengt u een halve dag lang naar Thonburi, het nog onontgonnen maar verrassend veelzijdige oudste deel van Bangkok. Bij Wat Arun, waar ook de startplaats van deze tour is, ontstond Thonburi, wat later uitgroeide tot de wereldstad Bangkok. boeddhisten, moslims en christenen woonden hier samen, in een landelijk gebied dat nog altijd wordt doorsneden door kanaaltjes (khlongs). Er werd toen gewoond en gewerkt op het water. Juist in deze buurt, die u per fiets en per boot gaat ontdekken, is dat nog goed te zien. 

Thonburi: het leven op de khlongs.

DE KLEUREN VAN BANGKOK

Reizigersverslag De Kleuren van Bangkok: “Het volgende moment fietsen we stapvoets over een smal pad van een woongemeenschap. De deuren staan overal open en we stoppen even om gedag te zeggen. Goh, wat leven die mensen toch eenvoudig als je dat vergelijkt met onze westerse maatstaven. Toch zijn ze allemaal even vriendelijk. “Of doen ze alleen voor toeristen zo” opperde de meneer achter me. Nee hoor, er komen hier eigenlijk nooit toeristen of in Bangkok wonende expats. Zoals jullie kunnen zien gaat hun leventje, ondanks dat we bijna door de huiskamer fietsen, gewoon door. Dit geeft jullie tevens een heel ander beeld van Bangkok, zoals dat beschreven is in reisgidsen.”

Smalle paden….

ZWERFTOCHT DOOR BANGKOK

Zwerftocht door Bangkok. Het dagelijks leven in de achteraf straatjes van Bangkok en het verrassende grote Groene Hart van de Thaise hoofdstad openbaren zich niet beter dan met een beetje heerlijke tegenwind op de fiets. De dagelijkse rituelen voltrekken zich terwijl je rustig voorbij trapt. Je ziet de straathandelaren en hoe het vaak zo verborgen leven langs de viaducten en spoorlijnen van Bangkok zich voltrekt. Deze fietstocht volgt de originele route zoals hij ooit door de Nederlandse fietspionier Co van Kessel is uitgezet. 

Dagelijks leven…

Meer fietstochten en andere halve- en hele dag trips vind je HIER. Reizen, informatie, vliegtickets en hotels staan op Green Wood Travel.