Fijn op reis – Nieuwe wet helpt de reiziger.

Droom van veel vakantiegangers: zon, strand, zee en een paar palmen.

Misschien heb je het nog meegemaakt. Je ging naar het reisbureau op de hoek van de straat, bladerde in een paar gidsen en combineerde die inspiratie met de kennis van de reisadviseur achter de balie. Daar rolde dan meestal wel een een reis uit. Je weet dat het zo niet meer gaat. Er zijn bijna geen reisbureau’s meer, de meeste reizigers zoeken op internet. Ook kopen ze niet altijd meer een complete reis met tickets, hotels, maaltijden en dagtrips, maar eerder een of meerdere onderdelen van hun totale reis. De praktijk is niet alleen veranderd, vanaf 1 juli wordt ook de Wet op de Reisovereenkomst aangepast.

Gigantische Boeddha in Ang Thong, Thailand.

Reisagenten bestaan dan wettelijk niet meer, ze worden organisator of doorverkoper. In het kort komt het erop neer dat reisorganisatoren beter voor hun klanten moeten zorgen dan ze, klaarblijkelijk, nu soms doen. De oude reisagent krijgt in de nieuwe jas meer verantwoordelijkheid voor het slagen van het totaalprogramma. Wie binnenkort een ticket en een hotelovernachting en een dagtrip bij dezelfde organisator boekt, mag die organisator op al die elementen aanspreken. Dat is voor Green Wood Travel niet nieuw, wij combineren altijd alle onderdelen en brengen ze overzichtelijk onder in een pakket.

Ook moeten organisatoren vanaf 1 juli binnen vier weken reageren op klachten van hun klanten (doen we ook al). En: alle reisorganisatoren moeten een noodnummer hebben en bereikbaar zijn om bijstand te verlenen of te regelen. Je denkt misschien, ligt dat niet voor de hand? Ja, dat vinden we bij Green Wood Travel ook. Al 25 jaar trouwens. Zijn er calamiteiten, Green Wood Travel heeft een noodnummer en is dus altijd te bereiken.

Ballonvaart boven Bagan, Myanmar.

Je bent als reiziger  wel altijd zelf verantwoordelijk voor je verzekering. Wij raden altijd aan reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgie. Dit soort verzekeringen kun je namelijk in Thailand niet afsluiten.

De nieuwe reisorganisatoren moeten zich ook verzekeren tegen financieel onvermogen en faillissement. Green Wood Travel is als Thaise reisorganisator geen lid van de Nederlandse SGR, wel van soortgelijke organisaties in Thailand en al 25 jaar een betrouwbare en duurzame reisgenoot voor Nederlandse en Belgische toeristen. Reizigers die die extra garantie in Nederland toch wensen, kunnen Green Wood Travel reizen altijd boeken via onze Europese partners. Dezelfde kwaliteit en dezelfde reizen. Voor ons verandert er niet veel, en voor jou dus ook niet. Het blijft fijn om op reis te zijn.

Bronnen: ANVR  – Emerce.nl – Reisrecht.nl