Geneugten van ONGEZIEN Thailand

50e7accf7e6ebpetchaburi-18 (1)Deze ontdekkingsreis door de provincie Petchaburi ten zuiden van Bangkok voert u langs koninklijke paleizen, oude tempels, en indrukwekkende grotten maar ook door prachtige natuurgebieden zoals de mangrovebossen, nationale parken, authentieke vissersdorpjes en zelfs een open gevangenis.

U krijgt in korte tijd een goed beeld van het lokale Thaise leven in dit gedeelte van Thailand.

Dag 1: Paleizen, religieuze grottempels, heerlijk pittoresk eten en strandleven aan de Golf van Thailand

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw Bangkok hotel of andere locatie voor de rit naar Petchaburi, ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Bangkok.
Bovenop een heuvel in de stad ligt het Khao Wang paleis dat in 1859 als zomerpaleis werd gebouwd voor Koning Rama IV. Hier bekijken we de diverse architectonische stijlen en de zalen en kamers van het paleis. Vanuit de tuinen heeft u een fraai uitzicht over de stad, de rivier en de zee. Na een kort ritje komen we uit bij de Khao Luang grot, een van de mooiste grotten van Thailand met vele Boeddhabeelden tussen de stalactieten in. Het meest heilige beeld hier is een liggende Boeddha. Indrukwekkend is de lichtval door twee grote gaten in het dak van de grot.50e7accf7e6ebpetchaburi-5

In Petchaburi stad lunchen we in een idyllisch gelegen restaurant aan de rivier. Hierna maken we een korte wandeling door de oude Koninklijke stad en bekijken o.a. Wat Mahathat Woraviharn met zijn bijzondere pagode en mooie wandschilderingen. Een andere tempel, die zeer de moeite waard is, is de Wat Yai Suwannaram, een oude tempel met 300 jaar oude wandschilderingen. De teakhouten hal is nog de troonzaal van de Koningen van Ayutthaya geweest in de 17e eeuw. Na deze dag vol cultuur en geschiedenis van Petchaburi bent u wellicht toe aan wat ontspanning. Dat kunt u krijgen aan het strand van het mooie resort waar we ook de nacht zullen doorbrengen.

Overnachting: Petchvarin resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot
Dag 2: Heerlijk varen, zie 1000 zeecreaturen in mangroven, lekkere lunch & beleef de lokale gemeenschapprodukten

Na het ontbijt rijden we naar Laem Phakbia, een nog authentiek vissersdorpje aan de mond van de rivier. Boeiend om te zien hoe de vissers aan het werk zijn op hun kleurige boten. En natuurlijk gaan we het ook zelf beleven, dus gaan we aan boord van een vissersboot en varen naar zee.
Onze volgende bestemming is het Laem Phakbia Koninklijke project, dat is opgericht door de Koning om de milieuvervuiling een halt toe te roepen door het gebruik van natuurlijke methoden om afval en vuil water te verwerken. We maken tevens een wandeling door een mangrove bos en zien alles van de unieke flora en fauna van dit gebied. We rijden via lokale weggetjes langs de grote zoutvelden die hier liggen. Zout wordt hier uit zeewater gewonnen en ligt in grote stapels (in het seizoen) te drogen. In het vissersdorpje Laem Lao gebruiken we de lunch. Behalve van het eten kunt u hier ook genieten van het lokale leven en zien hoe de vissers druk bezig zijn met het verzamelen van eetbare schelpen maar ook apen doen het zelfde terwijl vissersboten in en uit varen.

Na de lunch rijden we langs rijstvelden meer landinwaarts en stoppen om als echte boeren verder te gaan met een lokale tractor en het landleven te beleven.

Door de rijstvelden, boomgaarden en langs boerderijtjes. Uiteindelijk komen we uit bij de Tham Rong grot, waar een 700 jaar oud zwart Boeddhabeeld samen met andere beelden in de rotswand zijn uitgehouwen. Een laatste stop maken we vandaag bij een plantage waar palmsuiker wordt bereidt, een product waar Petchaburi bekend om staat. Vannacht overnachten we, midden in de natuur, in Thaise villa’s aan de rivier. 50e7accf7e6ebpetchaburi-15

Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Ontheemde dieren, open heropvoedingsgevangenis, verrukkelijk lunchen, teakhouten paleis en natuurtocht

Na het ontbijt rijden we naar het Wildlife Rescue Center van Nederlander Edwin Wiek die hier een zeer lovenswaardig project heeft opgezet namelijk de opvang en rehabilitatie van verwaarloosde, gevangen genomen, wilde dieren. Geen makkelijke opgave waarbij hij regelmatig in conflict komt met de “autoriteiten.” Apen, tijgers, olifanten, beren, krokodillen en tropische vogels vinden hier tijdelijk een rustplaats.
We blijven nog even in “gevangenissferen” bij het volgende bezoek aan het trainingscentrum in Khao Kling waar gevangenen allerlei beroepen leren in een ‘open’ gevangenis. U kunt hier zien hoe huizen van klei gebouwd worden waar ook gevangen wonen en diverse landbouwmethoden en een kleine veehouderij worden gedemonstreerd. Beleef Thailand met gevangenen op een andere manier.

Vervolgens rijden we het Kaeng Krachan Nationale park binnen naar de Kaeng Krachan Dam. Geniet van de prachtige omgeving van dit stuwmeer met zijn pittoreske eilandjes. Tijd voor een heerlijke uitgebreide lokale lunch in Tha Yang. We bestellen diverse soorten noedels. Eet smakelijk.
Terug naar de kust voor een bezoek aan het teakhouten Maruekhathaiyawan paleis op het strand van Cha-am. Gebouwd in 1918 als zomerpaleis van Koning Rama VI weerspiegelt het een combinatie van Thaise en Europese architectuur. Vlakbij de ingang van het paleis ligt een openlucht werkplaats van de politie waar op nog ambachtelijke wijze kwaliteitsmessen worden vervaardigd.
Ons laatste bezoek van vandaag en deze tour is het Sirindhorn International Environmental Park, prachtig gelegen aan zee en onder auspiciën van de populaire prinses Maha Chakri Sirindhorn. Het park is een schoolvoorbeeld van goed milieubeheer en is een leercentrum op het gebied van alternatieve energie en duurzame milieuontwikkeling. De Nederlander Ruud Jansen is verbonden aan dit project en hij of andere leden van de staf kunnen u er alles over vertellen tijdens een tour door het park. U kunt zelf ook een handje helpen door uw eigen boom te planten en krabbetjes of vissen uit te zetten in de zee. Hiermee eindigt deze bijzondere rondgang door de veelzijdige provincie Petchaburi en gaat u door naar uw volgende bestemming of terug naar Bangkok.

Heeft u interesse in de tour, klik hier!50e7accf7e6ebpetchaburi-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *