Gratis Muay Thai Fights in Bangkok!

mbk2

Heb je altijd al een muay thai gevecht mee willen maken, maar je weet niet waar?
Nu de protesten weg zijn, is de MBK Fight Night weer terug in Bangkok!

Elke woensdag van 18.00 tot 20.30 uur kan je voor de MBK winkelcentrum de gevechten bewonderen. GRATIS!
De dichtstbijzijnde skytrain is BTS National Stadium, maar je kan er ook via BTS Siam komen, wat maar een paar minuten lopen is.

Op het eerste gezicht lijkt Thai boksen wellicht op een bekende toeristenval, maar niets is minder waar. Muay Thai was onderdeel van de opleiding van jongeren tot 1920, maar de vele blessures dwongen de autoriteiten ertoe om het te verbieden. Echter, in 1930 kwam Muay Thai terug na een aantal ingrijpende nieuwe regels in het boksen, met het gebruik van een boksring, handschoenen en verschillende gewichtsklassen.

mbk3

Het Muay Thai die nu beoefend wordt, verschilt enigszins van de oude krijgskunst. De geleidelijke evolutie in de sport heeft de kunst veranderd, al is de techniek grotendeels hetzelfde gebleven. De gelijkenis met het westerse boksen is het gebruik van beschermende handschoenen. Thai boksen combineert oude traptechnieken, het gebruik van de elleboog, de knie, en de stoten van het boksen. De twee tegenstanders moeten daarom erg waakzaam zijn in deze sport, aangezien het snel fout kan gaan. Het Muay Thai is ook een gelegenheid om cultuur en oude tradities van Thailand te verkennen, ver van de clichés in films met Jean-Claude Van Damme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *