Hanoi: waterpoppenshow

Water-Puppets-of-Vietnam
De wereldberoemde Thang Long Waterpoppenshow in Hanoi is ontstaan doordat vroeger de rijstvelden onder water stonden en de dorpelingen elkaar vermaakten door in het diepe water te staan met poppen die op het water bewogen. Met gebruik van lange latten lijkt het alsof de poppen op het water bewegen, terwijl de poppenspelers achter een scherm verschuild zitten.

681x454

Deze traditie is uniek in het noorden van Vietnam en heeft sinds kort bekendheid gekregen over de hele wereld. Het is daarom ook een unieke ervaring om de poppen op hun originele locatie te zien in het Thang Long Water Puppet Theatre. De show wordt begeleid door een Vietnamese orkest die traditioneel muziek spelen. Ze maken gebruik van drums, houten bellen, hoorns , bamboe fluiten en cimbalen. Met authentieke Vietnamese operastijl liedjes wordt het verhaald verteld en uitgevoerd door de poppen. Het grotendeel van de show gaat over Vietnamese volksverhalen en legenden met onderwerpen zoals de viering van de rijstoogst, maar verteld op een humoristische manier.

Tegenwoordig bevatten de optredens een aantal korte schetsen in plaats van een lang verhaal. De show neemt je mee op reis naar het oude dorpsleven, landbouw oogsten en dansjes van mythische wezens. De meeste shows worden ook voorzien van de beroemde legende: the Restored Sword of King Le Loi. Het verhaal gaat over Hoan Kiem Lake en een reuzenschilpad.

030-DSC_0438

Thang Long Waterpoppenshow is een van de populairste toeristen attractie in Hanoi. De tickets zijn vaak uitverkocht, dus boek meteen de tickets wanneer je in de stad bent aangekomen. Het is ook aan te raden om iets dichterbij het podium te zitten, omdat de theater een paar honderd mensen kan hebben en de poppen zijn niet erg groot.

Heb je zin gekregen om de poppenshow te zien? Dat kan bij Green Wood Travel!
Met onze Ontdek Hanoi tour ga je vijf dagen lang Hanoi verkennen, inclusief de poppenshow. Of wat dacht je van 12 dagen lang Vietnam?

Kijk op onze website voor meer tours in Vietnam. Vraag de medewerkers van Green Wood Travel voor meer informatie.

IMG_3258

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *