Het Jaar van het Paard (31 januari 2014 – 18 februari 2015)

Chinese-New-year-2014-clip-art-HorseOp 31 januari 2014 begint het Chinees Nieuwjaar, oftewel ‘Gong Xi Fa Chai’, waarbij het Jaar van het Paard wordt ingeluid en laten we het Jaar van de Draak achter ons. Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste volksfeest van de Chinese samenleving. Het is niet alleen voor het aanhalen en versterken van familiebanden van zeer groot belang, maar ook voor wat het nieuwe jaar aan geluk, gezondheid, financiële en economische voorspoed te brengen heeft.

Bij de Chinese astrologie wordt de tijd berekend in cyclus van 60 jaar. De 12 dierentekens verschijnen elk 5x in de 60-jarige cyclus. Deze cyclus begint met het Jaar van de Rat en eindigt met het Jaar van het Varken. De Chinese kalender is gebaseerd op de Maanstand en de Maan komt 12 tot 13 keer terug in een jaar. Omdat de Chinezen de Maankalender hanteren, begint de Chinese kalender ergens in de periode tussen eind januari en midden februari. Dat verklaart ook waarom een Chinees dierenriemteken bijvoorbeeld van 31 januari tot 18 februari (Het Jaar van het Paard) van het daarop volgende jaar kan heersen. Elke 3 tot 4 jaar wordt een maand aan de Chinese jaar toegevoegd om ongeveer gelijk te komen met de westerse jaartelling.

In de Chinese astrologie is iemand nooit een (1) dier, maar bestaan we uit 3 dieren:

– Jaardier (geboortejaar): deze staat voor uiterlijk gedrag en bepaalt jouw dierenriemteken
– Maandier (geboortemaand): vorming van persoonlijkheid en relaties
– Innerlijk dier (geboortetijd): vertelt ons iets over het innerlijk leven

Paard 1906 1918 1930 1942 1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026

Daarnaast hebben ook de 5 elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal), de vier seizoenen (lente, zomer, herfst, winter) en Yin & Yang invloed op jou (astrologische) levensloop.

Karaktereigenschappen van het Paard: productief, hard werkend, toegewijd in hun denken, enthousiast, bemoedigend, geestig, spraakzaam, amusant, hartelijke, aanhankelijk, lief, geschoold, getalenteerd, leergierig, vrijgevig, onafhankelijk, sterk, gewillig, nieuwsgierig, overtuigend, dwangmatig en logisch. Het jaar van het Paard is een jaar vol actie. Zorg dat je doelgericht te werk gaat en waakzaam blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *