Het langzame leven. Een dag in Punnawithi.

De wijk Punnawithi in Bangkok verschilt niet van veel andere buurten in Bangkok. Het ligt aan een zijstraat van Sukhumvit, de turbulente levensader van Bangkok, druk met uitgaansleven, de duurste shoppingmalls en restaurants. Maar eenmaal in die zijstraat ontvouwt zich het dorpsleven dat zoveel buurten in Bangkok nog altijd kenmerkt. Het tempo gaat omlaag, het leven speelt zich af op straat, de mensen kennen elkaar nog. Het verschil met veel andere wijken is dat we met Green Wood Travel en Tropical Paradise met twee benen in het langzame leven van Punnawithi staan. En dat bevalt ons.

De dag is begonnen…..

Het is vroeg licht, de dag is begonnen. De gezamenlijke buurttaxi songtaew, een omgebouwde truck met twee banken, brengt de eerste mensen al naar de skytrain op Sukhumvit. Er wordt eten verkocht, de eerste handelaren brengen hun waar al aan de man. Brommertaxi’s rijden af en aan.

Markt om de hoek.

Op loopafstand is veel te ontdekken. Je kunt hier rustig een kopje koffie drinken, genieten van echt Thais streetfood en ondertussen met plezier om je heen kijken. Voor de afwisseling: shoppingmall 101 The Third Place, met restaurants en een Tops supermarkt, ligt op 25 minuten wandelen.

Chanapatana Interational Design Institute.

Ook dichtbij: het Chanapatana International Design Institute, een van de eerste design opleidingen in Thailand voor mode en vormgeving. Wil je binnenkort meedoen aan Heel Holland Bakt dan raden wij een cursus bij de Imperial Bakery and Food Culinary School aan.

Zin in een visje? Seafood Land.

Als de honger toeslaat is er een echt lokale Thaise markt om de hoek van Tropical Paradise en het Green Wood Travel kantoor. Vol verse spullen en eten. Wie zin heeft in een visje of garnalen kan betaalbaar terecht bij Seafood Land, ook al bijna om de hoek. De beroemde avondmarkt Rot Fai Talad (de Treinmarkt) met streetfood en parafernalia ligt op ongeveer 15 minuten rijden.

De Dhammamongkol tempel.

De zon gooit het laatste licht van de dag gul over Wat Dhammamongkol, de opvallend gevormde tempel die deze buurt extra karakter geeft. Weer een dag voorbij. Ook het langzame leven gaat snel.

Klik op Green Wood Travel of Tropical Paradise om verder te lezen. Als je in ons Tropical Paradise verblijft kun je de ‘The Digital Concierge’ gebruiken. In deze app vind je alle restaurants, uitgaansgelegenheden, bezienswaardigheden, geldautomaten, apotheken en nog veel meer in de wijk van Tropical Paradise Bangkok. Inclusief de handige ‘Take Me Home’ button. Bij Google Play of de App Store kun je de app gratis downloaden.