Hua Hin 10++ Tips

Khao Takiab biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend. Je zou kunnen zeggen dat het toerisme in Thailand in Hua Hin begon. Zo’n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers.  In de voetsporen van de koninklijke familie volgde de Thaise upper class uit Bangkok als vanzelf. Thailands eerste badplaats was een feit.

De grootste attractie die Hua Hin te bieden heeft is het strand.

Wat kunt u doen in en rond Hua Hin. Dit zijn enkele van onze tips. Lees ze allemaal op Hua Hin 10++ Tips. De grootste attractie die Hua Hin te bieden heeft is het strand. Maar liefst vijf kilometer lang, afhankelijk van de getijden met meer of minder zand. Nooit overdreven druk. Je ziet er pootjebaders, wandelaars en zwemmers.

De Phraya Nakhon Grot.

Het Khao Sam Roi Yot National Park ligt zo’n 60 kilometer ten zuiden van Hua Hin en was in de jaren zestig het eerste nationale marine park. Het is zeer de moeite waard voor een dagtrip vanuit Hua Hin of voor een langer verblijf. De Phraya Nakhon Grot is een enorme grot waarvan een deel van het plafond open is en waardoor de zon voor een prachtig effect zorgt. Het Khuha Kharuehat Paviljoen, dat in de grot staat, is zo geplaatst dat het op bepaalde tijden in verschillende maanden precies in de zon ligt.

Feest voor jong en oud: het Vliegerfestival

Niemand hoeft zich in en rond Hua Hin ook maar een ogenblik te vervelen. In het voorjaar is er altijd het feestelijke Vliegerfestival. Er zijn pretparken met zoveel waterattracties dat u geen moment droog hoeft te zijn. Maar u kunt ook lekker Thais leren koken of op de fiets stappen en zo de kleuren van Hua Hin ontdekken. Nog veel meer tours vindt u op TOURS IN HUA HIN of kijk voor al onze 10+ tips op HUA HIN 10++ TIPS of GREEN WOOD TRAVEL. Veel plezier in Hua Hin!