Hua Hin – 7 opvallende resorts

Baan Bayan. Strand en uitzicht.

Zo’n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers. Prins Krom Phra Naresworarit liet wat huizen aan zee bouwen en noemde het strand ernaast Hua Hin. Zonder het zich waarschijnlijk te realiseren, startte de prins zo de toekomst van Hua Hin als vakantieoord.

Putahracsa Hua Hin. Moderne uitstraling, klassieke sfeer. Aan het strand.

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend. Want dat strand is de grootste attractie die Hua Hin te bieden heeft. Maar liefst vijf kilometer lang, afhankelijk van de getijden met meer of minder zand. Nooit overdreven druk, hier en daar komt een kind op een pony voorbij. Je ziet er pootjebaders en wandelaars, misschien nog wel meer strandwandelaars dan zwemmers.

Anantara. Romantische schuilplaats.

ANANTARA RESORT HUA HIN – Het Anantara is een exclusief resort, genesteld aan de kant van de Golf van Thailand waar u de zon op kunt zien gaan. Het resort biedt een unieke mix van traditionele Thaise architectuur, exotische interieurs en natuurlijke tropische tuinen. Het maakt dit resort tot één van de meest romantische schuilplaatsen in Zuidoost-Azië.

Centara Grand Beach. Top hotel, top locatie.

CENTARA GRAND BEACH – Centara Grand Beach Resort en Villas Hua Hin is een top hotel op een top locatie. Dit Centara ligt in een grote tuin, direct aan zee, en alhoewel het een groot resort is, zorgt de (qua stijl) koloniale laagbouw voor een intieme sfeer. Het is oorspronkelijk gebouwd in 1923 als gastenverblijf van de koninklijke familie. Het was het eerste resort-hotel in het koninkrijk.

Baan Duangkaew. Thaise huisjes in een tropische tuin.

BAAN DUANGKAEW – Klein maar fijn. Baan Duangkaew is een kleinschalig resort van mooie Thaise huisjes die allemaal in een tropische tuin en rondom een van de twee kleine zwembaden liggen. Het is hier heerlijk rustig, slechts 5 minuten lopen naar het strand. Wie meer tumult wil, is met de tuk tuk binnen 10 minuten in het centrum van Hua Hin.

Hilton. Absolute top.

HILTON HUA HIN RESORT & SPA – Hilton behoort in Hua Hin tot de absolute top. Sommige reizigers vragen zich af waarom ze het grote hotel complex eigenlijk nog verlaten. Maar goede redenen daarvoor zijn de nabijheid van het strand en de zee (preciezer: het ligt aan het strand), en het centrum van Hua Hin, dat aan de andere kant van het hotel letterlijk voor de deur ligt. Sportieve, romantische, luie reizigers, mensen die nodig wat rust nodig hebben of willen ontspannen in lokale restaurants en barretjes, zitten hier allemaal goed.

Baan Talay Dao Resort. Het gevoel van thuis.

BAAN TALAY DAO RESORT – Aan het meest zuidelijke stukje strand van Hua Hin ligt het Baan Talay Dao Resort. U zult zich hier thuis voelen. Dit prachtige boetiekresort is de ideale plek om de drukte van het stadje even te ontsnappen. Doordat het resort al jaren in handen is van één familie, weten zij als geen ander een persoonlijk Thais tintje te geven aan uw verblijf.

Baan Bayan. Strand en fraaie ambiance.

BAAN BAYAN – In Baan Bayan komt veel goeds samen. Het strand en een fraaie ambiance. Dit boetiek hotel was een traditioneel strandhuis van een aristocratische en welgestelde Thaise familie. Gasten die de rijke Thaise historie en cultuur willen ervaren of op zoek zijn naar unieke accommodatie waarderen zeker de serene atmosfeer van Baan Bayan, prachtig verbouwd met een goed oog voor detail. Baan Bayan (Het Bayan Huis) is gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het is gezegend met een onaangetast strand en een adembenemend panoramisch uitzicht over de Golf van Siam.

Wora Bura. Nostalgisch gevoel in een modern resort.

WORA BURA RESORT & SPA – Wora Bura Resort & Spa koestert het nostalgische gevoel van het strandleven in een klassieke badplaats waarin luxe, gemak en een goede sfeer de boventoon voeren. Dat juist in Hua Hin naar die nostalgie wordt gezocht is niet vreemd, want toen koning Rama VII hier in 1928 zijn zomerverblijf Klai Kangwon (Ver van alle Zorgen) liet bouwen werd Hua Hin de favoriete strandlocatie van de Thaise elite. Dat is verleden tijd, maar de populariteit van de badplaats is alleen maar gegroeid, nu ook onder alle Thai en bij buitenlandse reizigers. 

Baan Talay Dao Resort

Op Green Wood Travel vind je al onze Hua Hin hotels en resorts. Wat je in Hua Hin kunt doen staat op Hua Hin 10++ Tips. Wil je meer weten, neem even contact met ons op.