In het hart van de jungle – Waar logeer je in Khao Sok?

 

Het komt door de magie….

Wij raken niet snel uitgepraat over Khao Sok National Park. Dat komt door de magie. Khao Sok betovert haar bezoekers, ze verlangen voor altijd terug naar die plek. Wat overdreven, denk je misschien. Ga maar kijken! De kalkstenen pieken, gibbons, zwemmen in het meer, wandeltochten door de jungle, kanovaren, neushoornvogels, het onontgonnen regenwoud, grotten en ga maar door. Begin maar met fantaseren en kijk eens op welke leuke plekken in en rond het Khao Sok National Park je kunt verblijven.

Anurak Lodge: ontbijt met uitzicht.

De Anurak Lodge ligt bijna verborgen in een woud van palmen, in de jungle tussen het Khao Sok National Park en het Khlong Phanom National park in. Dit eco-lodge resort is met 18 kamers klein van stuk, maar ruim opgezet in een dichtbegroeide tuin. Wie van de geluiden van de jungle wil genieten, hoeft hier alleen maar op de veranda te gaan zitten. Het hele complex is een soort van open huis voor natuurliefhebbers.

Anurak Lodge: ….bijna verborgen in een woud van palmen….

Het enige waar je spijt van kunt krijgen in Khao Sok Riverside Cottages, is dat je te kort bent gebleven. Qua sfeer, beleving en service is dit een heerlijk basiskamp voor mooie dagen in Khao Sok National Park. De natuur helpt hier een handje mee natuurlijk, met de jungle, een tropische tuin en de rivier binnen handbereik. Van die bijzondere omgeving is men zich hier zeer bewust. De familie die dit resort al ruim tien jaar runt heeft aandacht voor het milieu en neemt sociale verantwoordelijkheid. Met opzet zijn er geen televisies en airconditioning in de kamers, wordt er LED verlichting gebruikt, wordt afval gerecycled en onnodig gebruik van water voorkomen.

Khao Sok Riverside Cottages: bewust van de natuur.

Kijk, zie je dat zwembad, daar tussen de huisjes! Dit The Cliff and River Jungle Resort is niet alleen om die reden een goede keuze. Ook dit ligt bij het oudste regenwoud ter wereld, van waaruit enorme rotsen van kalksteen de hemel in tornen, diepe valleien zijn ontstaan en spannende grotten en verstilde meren voor een spectaculair decor zorgen.

The Cliff and River Jungle Resort: kijk, zie je dat zwembad?

Voor het echte Tarzan en Jane jungle gevoel, maar dan wel op je gemak in de hangmat van Khao Sok Paradise Resort. De geluiden om je heen zijn er niet minder jungle om, van het groen van het regenwoud heb je nog altijd geen genoeg. Het was weer een mooie dag in Khao Sok National Park, denk je vanuit die hangmat, zo houden we het nog wel een paar dagen vol…..

Khao Sok Paradise Resort: op je gemak in je hangmat….

Het maakt niet uit of je hier in een jungle house, een boomhuisje of in een van de luxe tenten logeert, de tevredenheid over je keuze hier te verblijven, blijft hetzelfde. Tent, zie je tent? Ja, goed beschermd tegen dieren en regen, zit je prinsheerlijk in een van deze luxe tenten. De perfecte ambiance om de jungle op een unieke manier te beleven.

Khao Sok Paradise Resort: de luxe tent.

Er is nog meer te kiezen, kijk maar eens op Khao Sok Hotels of bij Surat Thani Hotels. In combinatie met Khao Sok National Park- TOURS kun je ook op of aan het meer slapen. Wil je van alles weten over Green Wood Travel of contact opnemen? Bel ons en we helpen je graag verder.