Khao Sok – (Halve) Dagtrips

Khao Sok. Hartstikke leuk!

Khao Sok is een van de kroonjuwelen van Thailand. De natuur toont zich van haar beste kant, met kalkstenen rotsformaties, regenwoud en een uitgestrekt watergebied. Je hoeft er niet alleen met open mond rond te lopen, er is ook veel te doen. Khao Sok is dus niet alleen prachtig, het is ook hartstikke leuk! Wat denk je van deze (halve) dagtrips?

Niet alleen prachtig, Khao Sok is ook leuk!

Khao Sok Nacht Safari

Die grote zwarte ogen daar tussen die takken, is het een plompe lori of toch een Bengaalse tijgerkat? Misschien is er wel helemaal niks en gaat de donkere junglenacht met je fantasie op de loop. Hoe dan ook, deze nacht safari, eigenlijk een avond safari in het donker, bewijst dat de jungle nooit slaapt.

Is het een plompe lori

River Tubing

River Tubing is ongetwijfeld de meest frisse manier om iets van Khao Sok National Park te zien. Lekker ontspannen achterover hangend in je rubberen band, drijft de rivier je langs ansichtkaarten die echt zijn. In anderhalf uur zie je witte kalkstenen kliffen en boomtoppen die boven de jungle uitsteken. Met een beetje geluk zie je ook apen en bijzondere vogels. Je gids weet waar ze leven, dus die helpt je te zien wat er zich in de dichte jungle afspeelt. 

Een frisse manier om iets van Khao Sok te zien.

Een dag op het meer

Een dag op het meer van Khao Sok kan zo maar de mooiste dag van je reis worden. Het Cheow Lan lake, want zo heet het, is namelijk adembenemend. De natuur is hier nooit hetzelfde, afhankelijk van welk tijdstip je hier bent en in welke tijd van het jaar, laat het meer je een ander gezicht zien.

Cheow Lan Lake. Altijd een ander gezicht.

Jungle Trekking 

Voor jong en oud: ontspannen wandeltocht door de jungle van Khao Sok. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je kennis met de verrassingen en geheimen van dit fraaie natuurgebied. Deze toont vogels, de nesten waar ze zich ophouden, mooie planten en bloemen of een goed verborgen insectennest. Zeer waarschijnlijk zie je apen, die hier in groten getale leven.

Khao Sok. Veel apen.

Dit zijn maar een paar van de (halve) dagtrips die we je in Khao Sok kunnen aanbieden. Je mag natuurlijk ook langer blijven; sterker nog, dat raden wij zeer aan. Wil je weten wat er allemaal te beleven is, je vindt meer dan 20 goede ideeën op Khao Sok Tours. Dus? Naar Khao Sok met Green Wood Travel!