Khao Sok Lake – Avonturen in het regenwoud

 

Een van de mooiste natuurgebieden van Thailand.

Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Deze drie Khao Sok Lake avonturen brengen je naar het Khao Sok National Park, een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Wie weet zie je dieren die je anders nooit ziet (in ieder geval hoor je er een heleboel die je niet kent), je ontdekt de jungle, gaat naar het mooiste meer van Thailand, maar je gaat ook zwemmen, kajakken en rivier tuben.

Wie weet zie je dieren die je anders nooit ziet.

Khao Sok (Khao Sok Lake – Grand Jungle) is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht onontgonnen regenwoud, uit meren en steile bergen van kalksteen. Hier ervaar je de jungle; het groene decor is indrukwekkend en soms zelfs overrompelend. Hier leven gibbons (en andere apen), olifanten, honderden verschillende vogelsoorten en groeien de meest uitzonderlijke planten. Hier is de mens ondergeschikt aan de natuur. Maar hier is ook veel ruimte voor plezier, zonder iets te verpesten aan de prachtige omgeving, kun je hier kano varen, zwemmen, in je hangmat van de natuur genieten, door de jungle lopen of baden in een warmwaterbron.

Thaise gastvrijheid…

Kies voor Khao Sok Lake – Avontuur in het regenwoud of De ziel van Khao Sok. Tijdens de kennismaking met Khao Sok ben je in de goede handen van een familie die hier al ruim tien jaar woont en werkt. Er wordt zoveel mogelijk milieubewust geleefd (geen TV of airconditioning, alleen LED verlichting, recycle programma’s); het personeel wordt ter plekke getraind in Engels en gastvrijheid, en in de nabije omgeving worden sociale projecten opgezet en lokale schooltjes ondersteund.

Eenvoudig maar schoon.

De accommodatie is eenvoudig, maar schoon. Er is elektriciteit (alleen internet in het restaurant) en de accommodatie heeft ventilatoren. Toilet en bad dient te worden gedeeld. Er is een prima restaurant/bar waar je ’s avonds kunt eten (Thais en Westers). Kortom: je moet je misschien een beetje aanpassen, maar de ervaring maakt het allemaal goed.

Kano varen op de Sok rivier…

Meer weten over deze en andere tours in Khao Sok National Park? Kijk op Khao Sok Tours of Green Wood Travel.