Klong tour in Bangkok

50d131e8c051drace_bootLaat in de morgen vertrekt u voor een korte rit naar de Chao Phraya rivier, het beginpunt van waaruit u het ‘Venetië van het Oosten’ gaat ontdekken. Deze kanalentocht is een originele Green Wood Travel tour. Niet een kort toeristisch boottochtje maar een echte beleving in het wijde water landschap van Bangkok.

“Een gewone tour? Nee hoor, deze tour is buitengewoon, dik genieten voor wie niet bang is op het water!!”.

’s Morgens om 10:00 vertrekken we vanaf uw hotel in Bangkok. We rijden naar een pier van de express boot aan de Chao Praya river. In de buurt daarvan ligt een tempel, wat betekent dat er niet gevist mag worden. Maar de vissen mogen wel naar hartelust gevoerd worden, ook door u! Tot de komst van de express boot daar een einde aan maakt.50d131e02ef37DSC_7753

We varen naar het noordelijke eindpunt van de express boot, Nonthaburi. Daar is een leuke markt waar u een half uurtje overheen kunt struinen.

Daarna gaat de tocht verder per longtailboot. Al gauw vaart u een kanaal in, waar u naast moderne en luxe Thaise huizen nog vele authentiek Thaise huizen kunt zien. Ook kunt u van dichtbij het leven aan de klong gadeslaan. Het lijkt erop dat in sommige opzichten het leven heeft stilgestaan, waardoor u zich soms in een andere tijd waant! Het is er verrassend groen, met vele fruitkwekerijen en een enkele parkachtige tuin.

Na een poosje stoppen we bij een tempel (Wat), waar u even rond kunt kijken en een grote zittende boeddha kunt bewonderen. Te voet gaan we verder naar een tempel die gedeeltelijk nog in aanbouw is. In de toekomst wordt daar de grootste “binnenshuis” liggende boeddha “gehuisvest”. Onderweg is er nog tijd voor een drankje.50d1318bcc8a2DSC_8000

Van hieraf gaat de tocht voort met een kleiner maatje longtailboot, waar u met 3 of vier personen in kunt zitten. Aangezien deze bootjes gebouwd zijn voor Thaise mensen, kan het zijn dat u een beetje moet inschikken met uw buurman/vrouw… Niet te hard wiebelen dus, ook al omdat deze bootjes verbazend hard kunnen varen. U krijgt een ware speedboot ervaring door de kleinere klongs! Uw armen worden soms “gestreeld” door de grote groene plukken “morning glory” die midden in het water groeien, en waar u dwars doorheen vaart. Na deze spectaculaire tocht legt u aan bij een lokaal restaurantje, waar u een eenvoudige thaise lunch kunt eten (drankjes zijn voor eigen rekening).

Hierna gaan we nog wat verder door kleinere klongs, tot u uitkomt bij de plek van waaruit u weer overstapt in een grote longtailboot. Als de schipper er zin in heeft zult u merken dat ook deze boten flink vaart kunnen maken!!

De tocht eindigt weer op de pier van de expressboot, van waaruit u teruggebracht wordt naar uw Bangkok Hotel.

Zou deze tour ook willen doen als u in Bangkok bent?

Dagelijks om 10.00 voor meer info: Klongtour50d1315f2cf36DSC_7947

Interesse? Bezoek onze website www.greenwoodtravel.nl en vind daar alles wat u wenst voor uw reis/vakantie naar Thailand.
Like ook onze Green Wood Travel Facebook pagina en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aanbiedingen en aanbod van hotels en excursies, Onze Facebook page vind u hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *