Off The Beaten Path

Tegenwoordig is iedereen er al geweest. Wat vroeger onbereikbaar was, is nu niet meer speciaal. Maar nog steeds zijn er plekken die nog onontdekt zijn. Het eiland Koh Phayam is hier een levend voorbeeld van. Ga met me mee en waan je even op deze exclusieve vakantiebestemming in de Andamanse zee.

5

Het eiland Koh Phayam doet denken aan de Malediven van Thailand. Het heeft volmaakte witte zandstranden en prachtige onbeschadigde koraalriffen. Er wonen ongeveer 500 mensen op het eiland die zich onderhouden met vissen of de teelt van cashewnoten, sator-bonen of kokosnoten. Ook is rubber een vorm van inkomsten.

Het eiland heeft twee schitterende baaien met daaraan gelegen een aantal accommodaties. De bekendste baaien zijn Ao Yai en Ao Kao Kwai gelegen aan de westkust van het eiland. Het eiland is op zijn breedste punt maar acht bij vijf kilometer dus heel het eiland is per motorfiets zeer goed te bereiken. Een dagje afgelegen baaien bezoeken is zeker een aanrader.

6

Veel eilandbewoners wonen in het enige dorp op Koh Phayam aan de noordoostkust, dat met andere plaatsen op het eiland verbonden wordt door een netwerk van verharde wegen en karrensporen.

Het kleine eiland wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen en is een ideale plek om ‘off the beaten path’ te gaan. U kunt het Malediven gevoel het beste ervaren bij het Bleu Sky Resort. Dit resort heeft haar bungalows vormgegeven in Malediven stijl. Echt een heerlijke plek om een unieke ervaring in Thailand op te doen.

3

Het eiland is verbazingwekkend zeer gemakkelijk te bereiken. Tweemaal daags is er een vlucht vanaf Bangkok naar Ranong. Deze stad ligt slecht een klein boottochtje van het tropische eiland verwijderd. Een leuke attractie in deze plaats zijn de warmwaterbronnen die gratis toegankelijk zijn voor het publiek.

Het eiland is uiterst geschikt voor snorkelen en duiken. Er worden bijna dagelijks duikcursussen gegeven op het Ao Yai strand. Deze tochten brengen een bezoek aan de Surin eilanden. Deze eilandengroep ligt op het grensgebied met Myanmar.

4

Wilt u ook ‘Off The Beaten Path’ en het echte ontdekkingsreizen opnieuw ervaren? Neem dan contact op met Green Wood Travel en boek u reis naar Koh Phayam.

Tip: bezoek ook de Hippy bar

1