Kunnen we duurzamer reizen?

Dat zou mooi zijn als een blijvend gevolg van de Covid-pandemie. Bijna al onze agenten, klanten, collega’s, vrienden en kennissen zijn het erover eens dat reizen duurzamer, kwalitatiever en minder massaal moet. En dat vliegreizen alleen voor langere vakanties zouden moeten worden gebruikt. Maar in werkelijkheid wil iedereen zo snel mogelijk weer reizen als voor de pandemie. Dan gebruik je een Award Logo, een goed doel, een mooie tekst voor de ‘verduurzaming’ van de reis. Begrijpelijk maar nu is het moment om serieus reizen te verduurzamen.

Wat ik opgemerkt hebt tijdens het laatste jaar is dat onze klanten en ook ikzelf tijdens het reizen ook vaak werken. Hoogstwaarschijnlijk een nieuwe trend “werkvakantie” zodat je langer op vakantie kan gaan. En of je nu van huis werkt of vanaf je vakantiebestemming met alle lokale geuren en kleuren, het werk moet gedaan worden. Boek een langverblijf aanbieding met een snelle Wifi. Werktijd in Thailand begint pas omstreeks 14.00 uur en de lunchpauze is je diner. Ben je met je familie of partner op vakantie? Die vermaken zich wel zonder jou vanaf 14.00 uur.

Dus langer, langzamer en authentieker reizen met meer ontmoetingen. Je creëert de tijd om lokale ervaringen op te doen in plaats van snel in twee weken de hoogtepunten af te werken en nog vijf dagen strandvakantie. Door een werkvakantie vast te leggen en te plannen reis je duurzamer.

Natuurlijk hoeft een “werkvakantie” niet vanuit een vaste locatie. Regel een autovakantie of een minibus met chauffeur. Werk begint pas ’s middags en je kan kiezen voor een bewustere manier van reizen. Langzamer, routes waar je inspiratie kan opdoen, start een nieuwe hobby, kies een accommodatie met fitness-, spa-, meditatie-faciliteiten. Ga gezonder leven en verdiep je in de Thaise cultuur.

Stel je eigen duurzamere reis samen met ons. Zorg ervoor dat de bestemmingen die je bezoekt niet worden beschadigd of kom met suggesties voor Green Wood Travel dat wij samen de reisbestemmingen in een betere staat verlaten dan toen je aankwam. Steun de lokale economie met je aanwezigheid en deel je ervaringen met anderen zodat praktische duurzame reizen een echte trend worden als de grenzen weer opengaan.

Green Wood Travel helpt met het plannen van een veilige duurzame vakantie. 
E-mail: info@greenwoodtravel.nl 
WhatsApp: +66 89 784 7272
Bellen: 070 250 0062

#Werkvakantie, #DuurzaamThailand, #GreenWoodTravel, #ThailandVakantie, #Duurzaamreizen, #GreenwoodBangkok, #PhuketSandbox, #GreenwoodThailand, #Thailandreisadvies, #Thailandrondreis