Laos 10++ Tips

Laos. Een nieuwe wereld…..

Laos is typisch zo’n land dat met gemak je hart verovert, en je daarna niet meer los laat. Dat zei de beroemde reizende chef-kok Anthony Bourdain nadat hij onder de indruk was geraakt van Laos, een van de kleinste en onbekendste landen van Zuidoost-Azië. Wie zich wil voorstellen, of beter gezegd, wie wil meemaken, hoe het leven van alledag er in Azië aan toe ging voordat de moderne tijd grote happen uit de tradities en gewoontes nam, wacht beter niet te lang met een bezoek aan Laos.

Laos. Het leven van alledag in Azië.

We hebben de leukste, belangrijkste en mooiste Laos tips voor je op een rijtje gezet. Dit zijn er alvast een paar. Nog meer -niet te missen- tips vind je op Laos 10++ Tips.

Elke dag opnieuw: aalmoezen verzamelen.

LUANG PRABANG – Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Laos’ belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Iedere morgen lopen honderden monniken in hun saffraan gele of oranje gewaden door de straten om hun dagelijkse aalmoezen te verzamelen. GA FIETSEN IN LUANG PRABANG!

In het 4000 eilandengebied heerst de Mekong.

HET 4000 EILANDENGEBIEDSiphandon, het 4000 eilandengebied, is een sprookjesachtige omgeving geschapen door de Mekong, die op deze plek verdeelt en heerst. De rivier is hier op zijn breedst, tijdens het regenseizoen wel zo’n 12 kilometer. Als het water zich terugtrekt ontstaan er overal kleine eilandjes, letterlijk duizenden. Vandaar de naam. Het is hier niet alleen mooi, je ervaart ook hoe het traditionele Lao leven er uit ziet.

De tempel op de berg. Ouder dan Angkor Wat!

DE TEMPEL OP DE BERG – De oudste nederzettingen van Wat Phou, de tempel op de berg, zijn uit de 5e eeuw en behoren daardoor tot een van de oudste tempels in Laos, ouder dan Angkor Wat! Veel van de latere gebouwen stammen uit de 11e tot 13e eeuw. In deze periode nam de boeddhistische visie het langzaam over van het oudere en in dit gebied toen populaire Hindoeïsme. Als je Wat Phou gaat bezoeken, begin de dag dan vroeg. Ga rond 5 uur ’s ochtends. Daar de zon zien opkomen wordt een onvergetelijke Laos herinnering!

Vang Vieng: de natuur is spectaculair.

VANG VIENG – Hier heb je weinig nodig. De natuur is spectaculair: kalkstenen bergen met de vele grotten en de rivier de Song. Je kunt hier het best genieten door er per kajak, fiets of te voet op uit te trekken. Ontdek de natuur en geweldige vergezichten. Niet ver van Vang Vieng liggen twee grotten: Tham Lom, de Wind Cave, iets verder de Phu Kham Cave met een Liggende Boeddha in de grot. Bij beiden kun je ook zwemmen. Ga naar de Blue Lagoon, ga raften, rotswanden beklimmen of met een luchtballon een tocht maken…..

Een land dat met gemak je hart verovert…

Nog meer tips vind je op Laos 10++ Tips. Zoek je achtergrondinformatie over Laos, kijk dan op Laos Voorbereidingen. Wil je suggesties voor mooie rondreizen? Laos Reizen. Of neem contact op met Green Wood Travel!