Mae Fah Luang Botanische Tuinen

Mae Fah Luang Gardensheb je ooit een kop koffie had uit een Doi Tung coffee shop, Ooit afgevraagd waarom de naam Doi Tung ? Waarom is de koffie hier iets duurder? Waarom verkopen ze sleutelhangers, t-shirts en duurzame kledingzakken? Nou, als je toevallig te vinden bent in Chiang Rai en in de Gouden Driehoek kun je er zelf achter komen.

Huur een auto met chauffeur en breng een ochtend door op de top van de Doi Tung berg, een bezoek aan HKH Princess Mother’s Doi Tung Royal Villa en de aangrenzende en prachtige Mae Fah Luang botanische tuinen. De Moeder van de voormalige koning Bhumibol bouwde de Doi Tung Royal Villa als haar zomerpaleis, en het is nu open voor het publiek als museum. Ze wijdde zich aan de Doi Tung Development Project dat gericht was op herbebossing en het creëren van duurzame middelen van bestaan ​​voor de lokale bevolking (voorheen de opium oogst en is nu vervangen door gewassen zoals koffie, teak, en diverse vruchten).

Genoeg met de geschiedenisles. Ga naar Doi Tung omdat de villa een mooie Thaise stijl replica is van een chalet zoals je kan zien in de Zwitserse Alpen. Vanaf het balkon zijn er prachtig uitzichten op Myanmar te bewonderen. En de Mae Fah Luang tuinen zijn echt waar schitterend! Het is een geweldige plek voor jong en oud om wat energie te verdrijven door vrij temidden van de prachtige en kleurrijke bloemen, fonteinen en standbeelden rond te dwalen.Mae Fah Luang Gardens 1

Enkele tips?
– Het is een winderige steile weg naar de top van Doi Tung, dus als je last hebt van wagenziekte hebt.. wees voorbereid.
– Doi Tung is ongeveer een 30 minuten rijden van de stad Chiang Rai.
– Als het erg warm is breng hoeden en zonnecrème mee, deze tuinen liggen in de directe zon.
– Er zijn tal van Doi Tung coffeeshops en een aantal andere plaatsen om te eten boven op de berg.
– Kleedt u bescheiden, netjes conservatief.img_0798

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *