Makha Bucha Dag in Thailand

n1-Makha Bucha Day2

 In Thailand is 26 februari 2021 de Mahka Bucha dag. Lees meer over deze Boeddhistische feestdag.

Makha Bucha is een dag van verering, negen maanden na de verlichting van Boeddha, toen 1.250 toegewijde volgelingen spontaan samen kwamen naar een preek van Boeddha te luisteren. Tijdens deze bijeenkomst legde Boeddha de principes uit: doe wat goed is, stop al het kwaad en zuiver de geest. In Thailand zijn deze leringen ook wel bekend als het ‘Hart van het Boeddhisme’.

Voor veel Thaise mensen is dit een boeddhistische feestdag geworden. De tempels zijn feestelijk versierd en families trekken er allemaal eropuit. Bij de tempel wordt dan met een brandende kaars, drie wierookstokjes en bloemenkransen drie keer rond de tempel gelopen.

Men kan daarnaast nog een ceremonie bijwonen en op deze wijze wordt dan de boeddhistische leefwijze beleefd en herdacht. Het is erg indrukwekkend om eens aan zo’n ceremonie deel te nemen.

Houd er rekening mee dat veel restaurants en eetgelegenheden in Thailand geen alcoholische dranken zullen serveren tijdens Makha Bucha. Veel bars zullen ook gesloten zijn tijdens deze viering. Overheid -en regeringsgebouwen zullen teven ook gesloten zijn tijden Makha Bucha Dag. En ook ons kantoor is die dag gesloten. Maar geen nood, zaterdag zijn we open!

Makha-Bucha-Day-2011-095627

One thought on “Makha Bucha Dag in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *