Mis het niet! Noord-Thailand!

Nam Nao National Park in Phetchabun

Noord-Thailand is nog altijd vooral natuur, een bergachtig gebied vol wouden, valleien en watervallen. Het heeft maar liefst 60 nationale parken. De hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon (met bijna 2600 meter hoogte) ligt niet ver van Chiang Mai, de onbetwiste hoofdstad van deze regio. In dit gebied woonden vooral bergvolkeren, en alhoewel veel minder, nog altijd.

Doi Suthep Tempel in Chiang Mai

Reizigers komen in niet al te groten getale naar dit gebied. Zij die komen zijn geïnteresseerd in de natuur, de traditionele bevolking en opvallende tempels als Doi Suthep en de Witte Tempel in Chiang Rai. Maar er zijn er ook die van Noord-Thailand houden omdat het klimaat hier een stuk milder, lees minder warm, is dan in de rest van het land. Wij willen maar zeggen: reden genoeg dit deel van Thailand eens te bezoeken. Dit zijn nog meer redenen:

Phrae

PHRAE – Phrae leent zich bij uitstek om de Thai wat beter te leren kennen. Waarom? Omdat je het pure Thailand het best leert kennen als je dicht op het dagelijks leven van de Thai zit, en dan nog het best in een deel van Thailand waar het leven nog weinig aangetast is door westerse invloeden en niet wordt geregeerd door de mobiele telefoon. In Phrae is dat zo. Je kunt hier bij Thaise families thuis in hun teakhouten huis logeren. De families waar je kunt verblijven zijn deel van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae.

De witte tempel weerspiegelt de wijsheid van Boeddha.

DE WITTE TEMPEL, CHIANG RAI – De Wat Rong Khun is een hedendaagse en onconventionele boeddhistische tempel, in 1997 ontworpen. Het meest in het oog springt -uiteraard- de witte buitenkant, waarmee de architect de reinheid van Boeddha probeert weer te geven. Met een wit mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld. De tempel is nog niet af (net zoals bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona nog niet af is, maar al wel beroemd), pas rond 2070 is het complex compleet. Het zal dan uit negen gebouwen bestaan, ieder met een eigen betekenis.

Nan. Mens en dier hebben zich aangepast aan de natuur.

NAN – De omgeving van Nan lijkt geschilderd maar is echt. De bergen, soms verborgen achter de mist, de drijvende teakhouten huisjes op een verloren meertje, rijstvelden en hier en daar woest uitziende kalkstenen rotspieken. De zon bepaalt wanneer mensen opstaan en de dag een dag noemen, de seizoenen bepalen welk werk er op het land moet worden gedaan. Mens en dier hebben zich hier aangepast aan de omgeving en het klimaat. Het leven is nog grotendeels traditioneel, veel bewoners behoren nog tot een van de bergstammen die dit meest noordoostelijke stukje Thailand al eeuwenlang bevolken. Wilt u op een originele, leerzame en leuke manier Nan en de omgeving van Nan ontdekken, maak dan gebruik van DE NAN REISBUTLER.

Mae Hong Son

MAE HONG SON – Mae Hong Son is Thailand, maar ligt zo dicht bij de grens dat het net zo goed Birmees had kunnen zijn. Niet zo gek dat je van beide culturen veel meepikt in dit kleine grensstadje. Dat het zo’n beetje de grens vormt tussen Myanmar en Thailand zorgt er voor dat het hier verre van slaperig is. Daar komt bij dat het de perfecte uitvalsbasis is voor jungle trektochten of boottochtjes op de Pai. De omgeving waarin je verblijft bestaat uit bergen, groene valleien en dichtbegroeide jungle.

Ook in Noord-Thailand kun je heerlijk eten…..

Wil je meer opvallende plekken vinden, kijk op HET NOORDEN VAN THAILAND, of blader door GREEN WOOD TRAVEL voor andere delen van Thailand en de omliggende landen. Of neem gewoon even CONTACT met ons op!