Nieuw: Kriskras door Cambodja (9 dagen)

Wij willen u graag kennis laten maken met een nieuw programma in ons aanbod van tours in Cambodja, een fantastisch programma met de meest interessante en leuke plekken van Cambodja.

Kriskras door Cambodja:

In 9 dagen reist u kriskras door Cambodja en zult u dit fascinerende land beleven in al zijn aspecten. Veel lokaal vervoer en niet toeristische plekken. We beginnen in de bruisende hoofdstad Phnom Penh, met zijn herinneringen aan het Franse koloniale verleden in de architectuur maar ook de herinneringen aan het gruwelijke Khmer Rouge tijdperk.

Daarna door naar Siem Reap waar we de beroemde tempels van Angkor Wat bezoeken, maar ook minder bekende tempels. Van Siem Reap gaan we per boot of auto naar de plaats Battambang met veel natuurschoon. De boottocht die onder andere een stukje over het Tonle Sap meer gaat, is een geweldige ervaring. In Battambang beleefd u een uniek moment wanneer u met de lokale bamboetrein een ritje maakt. Op de laatste dag wordt u, met een schat aan ervaringen en unieke herinneringen rijker, weer naar de grensovergang Poipet gebracht vanwaar u uw reis verder kunt vervolgen.

Dag 1: Welkom in Phnom Penh!

Welkom in Cambodja! We halen u op met een minibus op bij het vliegveld en brengen u naar uw hotel, waar u een welkomstdrankje krijgt en alle informatie over Cambodja en de fantastische reis die op het punt staat te beginnen. We begrijpen dat reizen best vermoeiend kan zijn, dus geven we u de kans om het vandaag rustig aan te doen. Met een kopje koffie of een lekkere cocktail naast het zwembad, kan de vakantie nu echt beginnen

Overnachting: Ohana Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuk tuk bbbbb

Dag 2: Cultuur snuiven in Phnom Penh

’s Morgens brengt een tuktuk u naar het Genocide museum Tuol Sleng. Dit museum is gevestigd in een voormalige school en is door het Rode Khmer regime van 1975 tot aan de val in 1979 gebruikt als de beruchte gevangenis S21. Vanaf hier is het maar een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een complex met meerdere gebouwen en woonplaats van de koning van Cambodja. Hier kunt u de Khmer architectuur in zijn puurste vorm bewonderen. De volgende rit brengt u buiten de stad bij Choeung EK, beter bekend als “the Killing Fields”. Hier werden duizenden mensen door de Rode Khmer gedood en begraven in massa graven. Op de weg terug naar het hotel maakt u nog een stop bij één van de lokale markten.

Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: lokale bus + auto/minibusnnn

Dag 3: Met de lokale bus naar Siem Reap

Vandag vertrekt u met de lokale bus van Phnom Penh naar Siem Reap. Afhankelijk van de conditie van de weg duurt deze rit zo’n 7 tot 8 uur. U wordt opgehaald bij het busstation en naar uw hotel gebracht. Om 19:00 uur wordt u opgehaald voor de show van Phare circus. Er wordt een uniek Cambodjaans verhaal verteld met behulp van modern circuskunsten, acrobatiek, jongleren, muziek, theater en dans. U wordt een uur lang meegenomen in een wervelende show.

Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuk tukAlliance-Boutique-Villa_01

Dag 4: Bezoek aan Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom

Na het ontbijt staat een tuktuk, een overdekte taxi motorfiets, al op u te wachten en begint u, samen met uw gids, met uw tocht door Angkor Wat, één van de grootste en mooiste tempel complexen ter wereld. Het complex is gebouwd in de 12e eeuw en is door het prachtige beeldhouwwerk een indrukwekkende ervaring. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf en loopt u tussen de overblijfselen door van één van de belangrijkste van de meer dan 110 tempels.

Na een drankje en misschien wel een stuk verse kokosnoot rijdt u naar Angkor Thom met daarbij onder andere de 12e eeuwse Bayon tempel. Bij deze tempel staan 54 vierhoofdige boeddha beelden, een indrukwekkend gezicht.

Later brengt u ook nog een bezoek aan de nog in originele staat verkerende Ta Phrom tempel. Mogelijk zal deze tempel u bekend voorkomen. Een deel van de film Tomb Raider met Angelina Jolie is hier opgenomen. De tempel is deels overwoekerd door bomen die hun grote wortels genesteld hebben over en tussen de zwarte rotsen.

Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto/minibus, fiets & bootxxx

Dag 5: Sightseeing rondom Siem Reap

U trekt er een hele dag op uit om per fiets, auto en boot de omgeving van Siem Reap te verkennen. Terwijl u op de fiets het eerste deel van de tour aflegt, ademt u letterlijk de geur van de rijstvelden in en wordt u omringt door prachtige lotusvelden. U stopt bij een lokale markt, traditionele huizen en een kleine verborgen temple. Per auto vervolgen we de route naar Kampong Kleang. Het meest authentieke dorp aan het grote meer. Lunch bij een lokale familie en u kunt hier relaxen in hangmatten. Dan gaan we verder per boot om door dit dorp te varen. De terug weg naar Siem Reap gaat voor een gedeelte over zandwegen en door kleine dorpjes. Einde van de middag bent u weer terug in Siem Reap.

Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot/minibus + minibus lll

Dag 6: Per boot of auto naar Battambang

Vandaag verlaat u Siem Reap en reist u naar Battambang. In het regenseizoen kunt u deze trip per boot maken. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de trip tussen de 5 en de 8 uur. Als u met de boot gaat, is het vroeg dag want dan vertrekt u al om 06:00 uur bij het hotel. De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die u intens laat genieten van het leven aan de oevers. U ziet mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding.

Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zult u per prive auto reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur. Na de boottocht komt u laat in de middag aan in Battambang, Cambodja’s op een na grootste stad en kunt u ´s avonds genieten van de rustige omgeving van uw mooie hotel met zwembad en rustieke palmentuin.

Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus + tuktukbata

Dag 7: Cultuur snuiven in Battambang!

In de ochtend maakt u een tocht met de beroemde bamboe trein. Deze bamboe trein is 2,5 bij 4 meter groot en ziet eruit als een soort van vlot maar dan met wielen waarmee u over het spoor kunt rijden. Hij is gemaakt voor de lokale bevolking om hun goederen mee te vervoeren. Er is maar één treinspoor voor beide richtingen dus als u een tegenligger ontmoet wordt eerst gekeken wie het lichtst beladen is en het kleinste aantal passagiers heeft. Deze trein moet dan afgeladen worden en van het spoor gehaald zodat de andere trein kan passeren.

Na deze unieke ervaring gaat u het gebied ten noorden van Battambang verkennen. U rijdt naar de Ek Phnom tempel die gebouwd is in de 11 eeuw. Onderweg wordt er gestopt bij kleine dorpjes en kunt u zien hoe de lokale bevolking hun producten zoals vispasta, plakrijst, rijstwijn, rijstpapier, noedels en potten van klei voor het opvangen van regenwater maakt. Ook leer u hier meer over de Rode Khmer bij uw bezoek aan de “Well of Shadows”, een monument ter nagedachtenis aan de mensen die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Bij dit monument ziet u ook honderden vleermuizen die aan de bomen hangen en een bijzonder geluid maken.

Dan is het tijd voor de lunch die u, als u dat leuk vindt, kunt combineren met een verfrissende duik in het water. Na de lunch rijdt u in een tuktuk door dorpjes en langs rijstvelden naar de berg Phnom Sompov. Deze berg is ongeveer 140 meter hoog en u kunt via een trap met 800 treden de top bereiken. U kunt voor het eerste deel ook de motorfiets gebruiken (achterop) om tempels, heiligdommen en grotten die tijdens de Rode Khmer periode zijn gebruikt te bekijken. U heeft vanaf deze plek een prima uitzicht over Battambang. Vlak voor zonsondergang gaat u met de trap weer naar beneden en kunt u zich verbazen over het leger van duizenden vleermuizen die hun grotten verlaten en uitvliegen in de wijde omgeving.

Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Fietstttt

Dag 8: Deels vrije dag met een snacktour in de avond

Het grootste gedeelte van de dag bent u vrij en kunt u met een tuk tuk naar de stad of lekker relaxen met een boek aan het zwembad. Aan het einde van de middag stapt u op de fiets voor de snacktour. U rijdt langs allerlei eetstalletjes en kleine restaurantjes waar u stopt en uitlegt krijgt over de oorsprong en bereiding van typische Cambodjaanse snacks. En uiteraard wordt er ook geproefd! Het diner zal waarschijnlijk niet zo uitgebreid meer zijn na deze tour.

Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: taxi/minibusppp

Dag 9: Onderweg naar de grensovergang bij Poipet

Vandaag wordt u met de taxi naar de grens met Poipet gebracht voor het verdere vervolg van uw reis.

Interesse in deze reis ”Kriskras ddor Cambodja” neem dan contact op met Green Wood Travel, stuur een email naar info@greenwoodtravel.nl of bel naar ons Nederlandse nummer 070 250 0062.
Wij helpen u graag verder met het samenstellen van u reis!