Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtige natuurgebied leert u met de olifanten om te gaan op een liefdevolle manier.

U geeft ze te eten en gaat met ze baden en gaat ook uit rijden met ze, maar in plaats van in een mandje, wat de rug van olifanten vaak teveel belast, zit u als een volleerde mahout er gewoon bovenop.

Verder maakt u nog kennis met een Akha bergstam en gaat u vlotvaren over een rivier. Een heel afwisselend programma waarbij vooral uw kennismaking met de olifanten een ervaring zal zijn die u niet snel zult vergeten.

5655192-Baan_Chang_Elephant_Park-0
Overnachting: bungalow met warm water
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: airco minibus.
Dag 1: Verlaat Chiang Mai, kennismaking met olifanten en begeleiders, de 1ste lessen en in bad met je olifantje

Rond 08.30 wordt u opgehaald bij uw hotel en rijden we door een Thais agrarisch landschap in een 50 minuten naar het Baan Chang Elephant Park. Na een korte inleiding en voorstelronde de eerste les waarin u een aantal basis commando’s leert om de olifanten “aan te spreken.”

Na de lunch tijd om het hogerop te zoeken. Even later zit u op de rug van uw nieuwe kameraad en kunt u de lessen van de ochtend in praktijk uitproberen.

Later in de middag breekt een van de leukste momenten aan als u met de olifanten een bad gaat nemen in de rivier. Dolle pret voor zowel u als de olifant. Na dit waterballet bent u wel toe aan wat rust en een (warme) douche. Tijdens het diner kunt u uw ervaringen delen met uw medecursisten, de mahouts en de gidsen.

Daarna in de tropennacht uw welverdiende rust in uw eenvoudige maar comfortabele bungalow.

1282998006
Overnachting: Bungalow met warm water
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 2: Meer lessen in het trainen van de olifanten, tocht door de jungle en meer rijplezier

Vandaag beginnen we de dag met een ochtend bad voor de olifanten (en u.) Daarna ontbijt en uw vervolglessen. U loopt met uw olifant en begeleider de jungle in om daar de praktijk te oefenen.

Tijd voor de lunch, gevolgd door een rijtoer in de nek van jumbo. Geen gaspedaal of rem maar werken met olifanten. Geen alledaagse gebeurtenis om een olifant te besturen.

Nog even wat tijd voor uzelf, een verfrissende douche en dan diner en een avond vol verhalen en belevenissen.

baan-chang-elephant-park_8262260
Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: airco minibus | rubberboot
Dag 3: Afscheid, kennismaking met bergstam, avontuur op het water, olifantenpoep en terug naar Chiang Mai

Nog een keer gaat u baden met de olifanten en dan is het, na het ontbijt, helaas tijd om afscheid te nemen van uw nieuwe vrienden. We rijden per minibus door het mooie heuvelachtige landschap en stoppen bij een dorpje van de Akha bergstam om vervolgens kennis te maken met de inwoners.

We maken hier een wandeling en komen uit bij een waterval, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen in het schone water. We lunchen romantisch bij de waterval waarna er een nieuw avontuur op u wacht: we gaan per rubberboot de rivier af door de jungle. Geniet van de weelderige vegatatie en de spannende stroomversnellingen die we passeren. Na een uurtje gaan we weer aan land en rijden we per minibus naar onze laatste stop, maar wel een heel bijzondere. In deze werkplaats wordt namelijk papier gemaakt van olifantenpoep!

Na een uigebreide rondleiding rijden we terug naar Chiang Mai waar u laat in de middag aankomt, terugkijkend op een paar ECHT geweldige dagen.

Hier enkele recensies:
Name: Meike Verbart
Date: 20-Aug-15
Recensie: Wat een geweldige ervaring; 3 dagen op en tussen de olifanten! Ongelooflijk hoe snel je je aan je ‘eigen’ lieve reus kunt hechten.. Het is echt een machtig gevoel als je s morgens in alle vroegte de jungle in loopt op zoek naar je eigen olifant. Eenmaal gevonden klim je op zijn nek om vervolgens de berg af te lopen, richting het water waar ze gewassen worden. Dit was een ervaring om nooit te vergeten!
Met een brok in mijn keel heb ik dan ook afscheid genomen van mijn olifant.. Hier kom ik zeker een keer terug !!
Name: Barbera
Date: 09-Aug-15
Recensie: In een woord: FANTASTISCH Dit is een ervaring om nooit te vergeten. 2,5 dag leef je met de olifanten en hun mahouts. Na de aankomst om 8.30 uur, is het snel omkleden en de eerste commando ’s leren. Om 9.00 uur begint dan gelijk al het echte werk. Je staat tegenover je olifant voor de komende 3 dagen. Binnen 5 minuten zit je al boven op z?n kop en loop je rond. Wij waren er begin juli 2015 met onze kinderen van 9 en 11 jaar. Ook voor hun was het een fantastisch avontuur. Tip: neem voldoende droog ondergoed mee, want je wordt een aantal keren per dag nat
Name: Hans
Date: 18-Jun-15
Recensie: Elephant Conservation Centre in Lampang: een omweg waard Op weg van Lampang naar Chiang Mai (of omgekeerd) is een omweg nauwelijks nodig. Het Elephant Conservation Centre ligt op 28 kilometer van Lampang, vrijwel aan de snelweg. Een bezoek is de moeite waard, zelfs voor bezoekers zonder kinderen! Hier valt te zien wat de intelligente jumbo’s allemaal kunnen. Nog niet zo lang geleden waren olifanten uiterst bruikbaar om boomstammen te vervoeren op plekken waar gemotoriseerde voertuigen niet of nauwelijks konden komen. De beesten zijn wendbaar en zorgen in het oerwoud voor hun eigen ‘brandstof’. Het verbod op houtkap heeft veel olifanten werkeloos gemaakt. Zij (en hun nakomelingen) vinden gastvrij onderdak in het Elephant Conservation Centre bij Lampang, waar ze de bezoekers laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn.
Dat loopt van het transport van boomstammen en trommelen tot het opendraaien van de waterkraan en schilderen. De mahouts (oppassers) houden zich echter verre van circustrucs zoals olifanten die op hun achterpoten staan. Dat zou hun heupen door het zware gewicht kunnen beschadigen. Het Centre biedt ook ‘homestay’ aan, waarbij de gasten leren communiceren met olifanten en de beesten leren besturen. Een aparte stal op het terrein verleent onderdak aan 6 van de in totaal 11 ‘witte’ olifanten in Thailand, eigendom van de Koning. Speciale toestemming is echter vereist om deze stal te mogen betreden.