Overwinteren of overzomeren in Thailand?

776346857_c30cdd04a2_oOverwinteren in Thailand is helemaal geen slecht idee en is ook iets wat steeds populairder wordt, hier een aantal redenen om voor Thailand te kiezen als het om overwinteren gaat!

Waarom is overwinteren in Thailand een goede keuze? Wat maakt Thailand tot een uitstekende winterzon bestemming? In dit artikel gaan we in op de voordelen die Thailand biedt voor overwinteraars.

1. Goede medische zorg
Een belangrijk aspect voor overwinteraars, zijn de medische voorzieningen in het land van bestemming. De meeste overwinteraars zijn op leeftijd en willen bij gezondheidsproblemen een beroep kunnen doen op professionele medische zorg.

De medische faciliteiten in Thailand zijn bijzonder goed te noemen veel artsen zijn in Europa of de VS opgeleid. De meeste Thaise ziekenhuizen hebben de beschikking over de modernste apparatuur. Vooral in de grote steden evenals de toeristische gebieden zijn voldoende ziekenhuizen en goed opgeleide artsen voorhanden. De artsen spreken Engels. Er zijn geen wachttijden voor medische zorg.bumrungrad-international-hospital

2. Het klimaat
Je gaat overwinteren om het gure klimaat in Nederland te ontvluchten. Hoe zit het met de weersomstandigheden in Thailand?

Thailand heeft warme winters. Je kunt nauwelijks van een winter spreken met overdag temperaturen van tussen de 25 en 30 graden. De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 20°C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37°C. April is de heetste maand. Wil je het wat koeler? Dan is in overwinteren in het Noorden van Thailand (Chiang Mai) een goede keuze. Aan strand is het heerlijk en het zeewater is warm. Op gevorderde leeftijd regelmatig zwemmen (in zee of het zwembad) is goed om de spieren soepel te houden.

3. Voor ieders budget
Niet iedere overwinteraar beschikt over een ruim budget. Soms is er alleen sprake van een uitkering. Omdat de woonlasten in het eigen land ook doorlopen is het belangrijk dat je overwinterd in een land waar het prijspeil lager is. Zo heb je meer te besteden.

Ondanks de sterke Baht is het nog steeds goedkoop in Thailand. Eten en drinken kost vrijwel niets. Wanneer je de grote winkelcentra links laat liggen en de plaatselijk marktjes bezoekt kun je prima leven van een bescheiden budget.

Heel veel eten in Amphawa

4. Enorme keuze aan accommodaties
Tijdens de overwintering is er sprake van dubbele woonlasten. Een overwinteraar wil graag een nette, goed begaanbare accommodatie tegen een lage prijs.

Vrijwel nergens ter wereld zul je zoveel keuze hebben in hotels en appartementen dan in Thailand. Veel eigenaren van condo’s en appartementen verhuren hun eigendom aan toeristen. Bij een langer verblijf zijn er flinke kortingen mogelijk. Je kunt al een nette volledig ingerichte condo huren voor ongeveer € 400,- per maandhua_hin_bay_by_geckogr-d3drigw

5. De beroemde Thaise keuken
Wanneer je een paar maanden in het buitenland overwintert wil je gevarieerd kunnen eten. Ook Hollandse kost. Dit moet daarnaast betaalbaar zijn. De Thaise keuken is wereldberoemd. Smaakvol en gevarieerd. Ben je geen liefhebber van Thais eten? In de toeristenplaatsen struikel je over Europese restaurants. Een kopje snert, balletje gehakt of broodje pindakaas is geen enkel probleem in Thailand.5675540680_07d6676625_z

6. Vervoer
Tijdens het overwinteren, wil je wat van het land zien en uitstapjes maken. Vervoer ook openbaar vervoer moet veilig, goedkoop en toegankelijk zijn.

In Thailand kan je gaan en staan waar je wilt. Zowel het openbaar vervoer als taxi’s, Grab (Thaise Uber) zijn ruim voorhanden. Zelfs de verste uithoeken van het land zijn met openbaar vervoer te bereiken. Thailand kent veel vliegvelden. Een binnenlandse vlucht is niet duur, veilig en efficiënt.TAXI

7. Golfbanen
Overwinteren wordt een stuk leuker wanneer er mogelijkheden zijn om te ontspannen en te recreëren. Veel overwinteraars ontmoeten elkaar op de golfbaan en slaan graag tegen een balletje.

Dat kan prima in Thailand. Er is een ruime keuze aan prachtige banen, aangelegd in een tropische omgeving. Heerlijk weer, aantrekkelijke greenfees en prima caddies zorgen voor uitstekende omstandigheden. Golfen is in Thailand een van de populairste buitenactiviteiten. Het land beschikt inmiddels over meer dan 200 golfbanen, waarvan vele ook toegankelijk zijn voor bezoekers. Veel luxe resorts beschikken over een eigen golfbaan, zodat men gemakkelijk vanuit het hotel een rondje kan golfen.Banyan Golf Club 1

8. Veiligheid
Het land waar je tijdens de winter verblijft, moet zeker veilig zijn voor de overwinteraar. Criminaliteit is wel het laatste waar je op zit te wachten.

Thailand staat bekend als een veilig land voor toeristen. Dat neemt niet weg dat je ook als overwinteraar de normale voorzichtigheid moet betrachten.

9. Vriendelijke bevolking
Wanneer je geniet van je oude dag en naar exotisch land vertrekt om te overwinteren wil je daar zeker op je gemak voelen

De meeste toeristen kiezen voor Thailand vanwege de vriendelijke bevolking. Daarnaast hebben Thai veel respect voor oudere mensen. Senioren die besluiten in Thailand te overwinteren zullen zeker enthousiast zijn over de gastvrijheid, vriendelijkheid en respectvolle benadering door Thaise mensen. Tempel festival in Saraburi
Tempel festival in Saraburi

10. Flora en fauna
Door het heerlijke klimaat zal je als overwinteraar veel buiten verblijven. Je wilt dan ook graag genieten van de natuur of stranden.

Thailand heeft een prachtige natuur die bekend is over de hele wereld. Mangrovebossen, pijnboombossen en de altijd groene jungles in het zuiden spreken tot de verbeelding. De indrukwekkende hoeveelheid wilde dieren is het vermelden waard. In het wild leven er tijgers, olifanten, beren, apen, tapirs, herten, gibbons en zelfs luipaarden. In de nationale parken komen meer dan 300 soorten zoogdieren voor. Thailand telt 79 nationale parken, 89 wildreservaten en 35 natuurreservaten. Thailand heeft ook nog eens vele eilanden en stranden die tot de mooiste ter wereld behoren.img_0798

Interesse? Bezoek onze website www.greenwoodtravel.nl en vind daar alles wat u wenst voor uw reis/vakantie naar Thailand.
Like ook onze Green Wood Travel Facebook pagina en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aanbiedingen en aanbod van hotels en excursies, Onze Facebook page vind je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *