Proef op de som: de Thaise keuken

 

Thai zijn gek op eten. Waar je ook kijkt zie je ze in schaaltjes prikken of uit bakjes lepelen. Dampende noedelsoep, vlijmscherpe groene papaya salade of gewoon een stukje geroosterde kip, Thai hebben altijd zin om even iets te eten en geef ze eens ongelijk! De Thaise keuken is wereldberoemd, maar smaakt nergens zo goed als hier. Laat je smaakpapillen dansen, leer handige kooktrucs en geef ondertussen je ogen goed de kost. Wij weten hoe!

eetwandel8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat denk je van onze culinaire wandeltocht door het dorp van de liefde, Bang Rak. Dat moet je je zo voorstellen: je wandelt langs wolkenkrabbers en tempels en maakt kennis met de rijke religieuze en architectonische geschiedenis van deze oude stadswijk. In afgelegen straatjes vinden we ogenschijnlijk verborgen eettentjes die alleen bij Thai bekend zijn. We proberen Chinese geroosterde eend en islamitische lava eieren, fijnproeverij waar je die niet verwacht.

culchinat1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hele andere mysterieuze smaken en exotische geuren doe je op in Chinatown. Ook door deze eeuwenoude doolhof leiden wij je graag rond. We schuifelen door smalle straatjes, bezoeken een paar opvallende tempels, maar vergeten niet waarom we in Chinatown zijn. We eten op maar liefst zeven verschillen plekken, bij straatstalletjes en restaurants, maar altijd authentiek en goed.

nacht3

 

 

 

Heb je wel zin om van echt bijzonder eten te genieten maar wil je niet wandelen, dan biedt de typische Thaise tuk tuk uitkomst. Onze speciale ‘Tuk Tuk Bangkok bij nacht tour‘ is een bruisende trip die je langs bekende en onbekende tempels en markten voert en waarbij we aanleggen waar het eten het lekkerst is. Gegarandeerd een avond die alle zintuigen prikkelt.

kookles4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar je kunt natuurlijk ook zelf achter de potten en pannen kruipen. Dat is waarschijnlijk de beste manier om de geheimen van de Thaise keuken te ontrafelen. Ga in de weer met geurige ingrediënten, met pepers, lemongrass en gember, met zoet, zuur en bitter. Samen met de Baipai Thai Cooking School geven we kookles. Onder leiding van een Thaise topkok wordt er elke dag een ander menu gekookt. Wel even opletten welk menu je kiest, want wat je gaat koken wordt je lunch.