Puerto Princesa: ondergrondse rivier in de Filipijnen

Op het eiland Palawan in de Filippijnen, zo’n 580 kilometer ten zuidwesten van Manilla, is een acht kilometer lange ondergrondse rivier te vinden. In het Puerto Princesa Subterranean River National Park stroomt onder een kalkstenen berg een rivier, die de Cabayugan rivier verbindt met de Zuid-Chinese Zee. In het nationale park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, worden acht verschillende bos-systemen beschermd, van bergen tot stranden en groeien naar verluidt zo’n 800 verschillende plantensoorten.

Voor natuurliefhebbers is deze plek dus een ware droom, maar ook voor mensen die van actie houden is dit park een bezoek meer dan waard. Je kunt hier namelijk op de ondergrondse rivier gaan raften (onder begeleiding), waarbij je verschillende grote ‘kamers’ tegenkomt onderweg. Sommige hiervan zijn wel 90 meter breed en 60 meter hoog! Er zitten echter ook nauwe doorgangen tussen, dus claustrofobisch moet je niet zijn wil je hier gaan raften. Check de website www.puerto-undergroundriver.com voor meer informatie over deze bijzondere plek.

In dit park bevindt zich een ca. 8,2 kilometer lange ondergrondse rivier, de Underground River, 1 van de nieuwe 7 wereldwonderen van de natuur. Deze rivier komt rechtstreeks uit in de Zuid-Chinese Zee. De ondergrondse rivier is de grootste attractie van Palawan, maar dat zegt niet zoveel. Het toerisme staat in Palawan nog altijd in de kinderschoenen.

De rivier voert langs vreemd gevormde rotsformaties, door rotskamers die lijken op kathedralen. Op de gids na hoor je alleen waterdruppeltjes en het gefladder van de 40.000 vleermuizen.

Green Wood Travel heeft een groot aanbod reizen naar de Filipijnen en de ondergrondse rivier, voor meer info klik hier; reizen Filipijnen

Puerto Princesa

Puerto Princesa

Puerto Princesa

Puerto Princesa

2 thoughts on “Puerto Princesa: ondergrondse rivier in de Filipijnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *