Regen en in Bangkok, wat nu??

In de maanden mei tot september regent het met enkele regelmaat hier in Thailand, maar echter niet getreurd door heel het land zijn er natuurlijk veel dingen te doen als er dan toch zo’n tropische regenbui losbarst. Hieronder een aantal leuke dingen die je kan gaan doen als je, je in Bangkok bevindt en het regent.

Shopping malls

Bangkok is rijk aan tientallen verschillende shopping malls. Ze zitten verspreid door heel Bangkok en dus vanuit bijna elk hotel wel droog te bereiken. De bekendste zijn: Siam Paragon, Central World en MBK center.

Siam Paragon

Het is ongelofelijk hoe groot dit is en wat er allemaal te vinden is, een bioscoop (met het grootste scherm van heel Azië), een Sea Life Ocean World (met het grootste aquarium van zuid-oost Azië), een food court en winkels heel veel winkels. Dit winkelcentrum is wel gericht op mensen met veel geld, zo kan je er winkels vinden als Rolex, Prada, Chanel en zelfs verschillende automerken. Erg leuk om dus even lekker rond te lopen.

Siam Paragon

Central World

Central World is de zes na grootste winkelcentrum van de wereld en ligt praktisch naast Siam Paragon. Deze mall  bied plek voor ongeveer 495 winkels waaronder wel bekende merken als H&M, Zara, Nike, ect. Dus hier kan naast je ogen uitkijken ook lekker geshopt worden.

MBK Center

Deze mall heeft zo’n 2500 kleine winkels in zich. Hij is vooral bekend om zijn goedkope kleding en de vele gadgets. Dus heb je nog een nieuw hoesje voor je telefoon nodig of gewoon een compleet nieuwe telefoon, dan zit je bij MBK op de juiste plek.

Food court

Food court ook wel genoemd food hall, is simpel gezegd een plek waar een heleboel restaurantjes zijn verzameld. Deze plekken zijn door heel Bangkok te vinden. Ook bij de genoemde winkelcentraf zijn ze te vinden. Deze plekken zijn vaak erg druk bezocht omdat er voor iedereen iets is, heel veel verschillende soorten eten en vaak ook totaal niet duur. Dit is dus erg leuk om te doen na het shoppen of tijdens het shoppen als je honger krijgt. Bezoek eens Terminal 21, een leuke plek om te shoppen en een nog betere plek om te eten.

Museums

Zoals je misschien ook wel verwacht is Bangkok ook rijk aan veel verschillende museums. Deze zijn vaak overdekt en midden in de stad te vinden. Een echte aanrader is het Bangkok National Museum, hier vind je de grootste collectie van Thaise kunst in Thailand.

Phra Buddha Singh, Bangkok National Museum

Ben je niet zo van oude kunst dan zou je naar the Museum of Contemporary Art in Bangkok (MOCA) kunnen gaan. Hier kun je de beste Thaise kunstenaars vinden, qua moderne kunst. Ga de uitdaging aan om eens iets anders te gaan bekijken dan de bekende nachtwacht, de kunst in dit museum komt van Thaise bodem is dus anders. Is anders beter? Lijkt mij wel.

Kom gezellig eens langs op kantoor dan kunnen wij je nog veel meer tips geven wat je kan gaan doen. wij zijn zes dagen per week van 09:00 tot 17:30 geopend voor al u vragen of gezellige bezoekjes. Je mag ons ook altijd bellen via de telefoon (070 250 0062) of mailen (info@greenwoodtravel.nl) voor tips.