Rod Fai Market in Bangkok

Marktjes, er zijn er genoeg in Bangkok. Je zou kunnen zeggen dat ze allemaal hetzelfde zijn, maar ik vrees dat de meningen daarover zijn verdeeld.

De Rod Fai Market is anders. Deze markt, die te vinden is aan de Srinakarin Soi 51, precies achter de Seacon Square Shopping Mall, heeft een unieke sfeer. Rod Fai betekent trein. De oorspronkelijk Rot Fai Market werd bijzonder populair. Deze was gesitueerd aan de Kamphaeng Phet straat op het terrein van de State Railways of Thailand (SRT). De markt stond naast een verlaten spoorlijn met oude wagons. Deze dienden als decor voor het verkoop van de spullen. Vandaar de naam. Na wat gedoe omtrent de sloop van de markt werd deze verplaatst naar Srinakharin Road. Zoals wordt gezegd is hij nu groter en beter dan ooit.

 bangkok-rod-fai-market-0900

Ik kan me zo voorstellen dat je geen zin hebt om overdag in de hitte op deze kleurrijke markt rond te lopen, maar liever in een shoppingmall bent waar de airco op volle toeren draait. Gelukkig is dit een markt waar je ’s avonds moet zijn. Ben je een vintage-lover? Dan kun je hier echt je hart ophalen. De verscheidenheid aan spullen die hier wordt verkocht is enorm. Van huishoudelijke spullen, tot gebruikte auto onderdelen. Van tweedehands kleding tot schoenen en andere fashion items. Alles in vintage-stijl. Veel verkopers zijn ook verzamelaars van vintage spullen, dus het is niet vreemd als je ook bijvoorbeeld een oude camera, fietsen, Coca-Cola items en Japanse animatie poppen tegenkomt.

4867273_talad-rod-fai-train-market-2-at-ratchada_tb1f517e0

Naast al deze retro spullen wordt er uiteraard ook eten verkocht. Hoe kan het ook anders?
De food-karretjes worden geïnstalleerd en aan jou de keus wat het wordt die avond. Iets van de barbecue? Gebakken noedels? Nog wat ijs na? Of liever een kopje koffie? Op de Rod Fair Market met meer dan 2000 kraampjes is het er zeker te vinden!

S09486_train_market_chatuchak_008

Praktische informatie
Openingstijden: Ma, di, wo gesloten. Do & vr & za 16.00u – 01:00u. Zo 16.00u – 00.00u.
Locatie: Srinakarin Road Soi 51 (achter Seacon Square).
BTS: On Nut en vanuit daar een taxi nemen.
Prijzen: Relatief laag en onderhandelen is zeker aan te raden.