Singapore stopover – Multiculti Leeuwenstad

Singapore wordt in de volksmond ook wel Leeuwenstad genoemd. De mythe gaat dat koning Parameswara van Srivijaya een beest uit de zee dat op een leeuw zou lijken, en sindsdien zou de plaats Temasek zijn omgedoopt in “Singapura”.1

Geloofwaardiger is dat Singapore afgeleidt zou zijn van het woord Sing, wat in het Sanskriet steen betekend. Wat duidt op de bergachtige omgeving van Singapore. Al met al is het geen reden om deze wereldstad te mijden. Lees snel verder wat de stad u te bieden heeft.

Tijdens uw bezoek in deze moderne wereldstad ziet u veel Chinese invloeden terug. Ongeveer 75% van de bevolking is ook afkomstig uit China. De veelheid van Chinese, Taoïstische en Boeddhistische tempels omringt door hypermoderne gebouwen, maken deze stad uniek.7 Er zijn diverse leuke activiteiten in Singapore. Een bezoek de prachtige dierentuin met vele exotische dieren, een bezoek aan de botanische tuinen of een heerlijke cruise over de Singapore River.9

Singapore is bij uitstek een goede locatie om een tour door Zuidoost Azië te beginnen. Een stop-over van een paar dagen proeft u nog meer van de Aziatische culturen. De communicatie in Singapore is zeer gemakkelijk omdat vrijwel de gehele bevolking de Engelse taal perfect beheerd. 2Singapore kent een aantal wetten die in westerse ogen bijzonder vreemd zijn. Zo is het bijvoorbeeld strafbaar van buiten af zichtbaar naakt door je eigen huis te lopen, kauwgom te verkopen en om een openbaar toilet niet door te spoelen.

Als u op zoek bent naar een zeer luxe treinreis door Zuidoost Azië kunt u ook opstappen op de Eastern-Oriental Express. Deze vertrekt vanuit Singapore richting Bangkok met allerlei exclusieve excursies onderweg.

Boek deze Stop-Over met laagste prijsgarantie bij Green Wood Travel.
E-mail: info@greenwoodtravel.nl
Tel: 070-250 0062

12 14