Snorkelen in een aquarium? Ga kamperen op de Similan en Surin Eilanden!

Veel mooier dan de Similan en Surin Eilanden wordt het niet. Liefhebbers van zee, snorkelen en duiken hebben de Thaise eilanden ongetwijfeld hoog op hun verlanglijstje staan. Terecht. De Andaman Zee heeft daar kristalhelder water, zit boordevol kleurrijke vissen en prachtig koraalrif. Er is veel te zien, van anemoonvissen (Nemo) en schildpadden tot haaien en barracudas. Maar ook het decor van woeste rotsen en jungle bebossing mag er zijn.

‘Het is alsof je in een groot aquarium zwemt’, schrijft een van onze reizigers in een recensie, ‘vissen in alle kleuren vormen en maten komen je tegemoet, ook de eilanden die je aandoet zijn een lust voor het oog.’ National Geographic rekent de eilanden tot de beste tien plekken om te snorkelen en duiken in de wereld! Niet zo gek dat de eilanden inmiddels tot een beschermd natuurpark behoren.

Green Wood Travel biedt nu drie nieuwe tours aan: ‘De onvergetelijke Similan Eilanden’, een dagtrip vanaf Phuket, of Drie dagen snorkelen en zwemmen met verblijf in een tent of een eenvoudige bungalow. Wil je naar Surin, kies dan: ‘Hoogtepunt: Kamperen op de Surin Eilanden’ (3 dagen snorkelen en zwemmen, met een bezoek aan een Moken zee-nomaden dorp en een junglewandeltocht voor het mooiste uitzicht op de zonsondergang).

Het Similan Eilanden Nationaal Park is een groep van negen eilanden in de Andaman zee, op ongeveer 55 kilometer ten westen van Khao Lak. De meeste zijn onbewoond, behalve Koh Similan en Koh Miang. Ook de Surin Eilanden waren lang onbewoond. Alleen rondtrekkende Moken leefden er. Surin was vooral het domein van vliegende eekhoorns, zee-arenden, hagedissen en apen. Stel je alvast voor: al die geluiden van vogels en andere dieren die je ‘s-nachts hoort terwijl je lekker in je tent ligt, moe van een mooie dag snorkelen.