Surin, de ‘olifantenhoofdstad’ van Thailand

4028369_f520De omgeving van Surin staat bekend om de vele trainingskampen voor olifanten. Bij de stad vindt elk jaar, in het derde weekend van november, het grootste olifantentreffen ter wereld plaats. Het trekt duizenden bezoekers uit de gehele wereld. De stad Surin is de thuisbasis van de jaarlijkse ‘Elephant Round up’ en is tevens de ‘olifantenhoofdstad’ van Thailand. Surin staat het hele jaar door in het teken van deze dikhuiden, want onlangs is hier het olifantenkamp ‘Ban Taklang’ geopend. Dagelijks vinden diverse optredens plaats en ook is er een tour naar een unieke olifantenboerderij. Hier ziet u hoe goed de vriendschappelijke band tussen mens en olifant is.

Het mahout (olifantentemmer) trainingsprogramma bij het Thai Elephant Conservation Center (TECC). We treffen hier een heel leuk museum aan, waar alles wordt alles verzameld dat maar met olifanten te maken heeft. Ook de uitrusting voor de jaarlijkse round up is hier te zien, evenals informatie over de olifant als krijger, schild en wapen. Het museum heeft ook een galerie met historische schilderijen van olifanten.

Het olifantenkamp huisvest meer dan 200 van deze dieren, dus er is altijd wel iets leuks waar u aan mee kan doen. De show die hier voor geschoteld krijgt, is anders dan u gewend bent in andere kampen. Natuurlijk kunt u hier ook een olifant zien schilderen, maar het belangrijkste is dat u een olifant kunt meemaken in zijn natuurlijke habitat, samen met zijn mahout (berijder) en zijn familie.

Opgetild worden door en het eten geven aan een olifant is altijd opwindend; deze belevenis zult u niet snel vergeten. Het blijft de belangrijkste attractie voor alle toeristen die Thailand bezoeken. Het is hier ook mogelijk om op de rivier te raften, omringd door de jungle. Als u liever wilt zwemmen met olifanten? Geen probleem. De jumbo’s spelen graag een vriendelijk spelletje waterpolo met u. De olifanten spelen ook gewoon polo, bij afwezigheid van paarden. De dieren hebben een eigen voetbalteam en geven desgewenst een voorstelling.surin_elephant_festival_aaa33-2-1024x682 (1)

Een onvergetelijke belevenis blijft de terugkomst van alle olifanten tijdens zonsondergang. Dan begroeten zij hun familie, vrienden en kennissen. Dit is alleen te beleven in Bang Taklang, Tambon Krapho, Ta Toom district, Surin, Thailand.

Het dorp Ban Taklang ligt niet zo ver van de stad Surin; het is maar 50 minuutjes rijden met de auto. Kom vroeg en blijf de hele dag in dit ‘Amazing Surin, the Elephant capital of Thailand’. Dit mag u niet missen

Zie ook onze 2 nachten 3 dagen Mahout cursus in Chiangmai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *