Thailand 10++ Tips

Een goed humeur.

Dat Thailand een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld is, verbaast ons helemaal niet. Niemand hoeft zich hier te vervelen. Thailand heeft bergen, valleien vol rijstvelden, jungle met wilde olifanten, regenwouden en meer eilanden met bounty stranden dan een mens in een enkele vakantie kan bezoeken. Voeg daar aan toe dat de zon bijna altijd schijnt, dat de Thaise keuken tot de beste wordt gerekend (en zelfs bij een willekeurig straattentje de grootste connaisseurs nog verrast kunnen worden) en dat de Thai van vriendelijkheid en een goed humeur houden.

Phang Nga Baai.

Waar ben je benieuwd naar? Naar een van de vele duizenden tempels, naar de koraalriffen, de vogels en de apen in de jungle? Ga je op een raft in het Khao Sok nationale park logeren, liever naar een rooftop bar in Bangkok, een boottocht maken tijdens zonsopkomst op het Taleh Noi Meer of een kookcursus doen in Chiang Mai of leren hoe te Thai boksen? 
Misschien wil je het wel allemaal. De reismogelijkheden bij Green Wood Travel zijn wat Thailand betreft onbeperkt, qua vervoer, accommodatie, gidsen en tours. Deze Thailand 10++ Tips pagina toont in vogelvlucht wat Thailand te bieden heeft. Vlieg gerust even mee…..

Vogels spotten? Kaeng Krachan National Park.

Een paar voorbeelden: KAENG KRACHAN NATIONAL PARK is met bijna 3000 vierkante kilometer het grootste nationale park van Thailand. En dat zegt wel wat want Thailand heeft meerdere enorme natuurparken waar moeder natuur nog ongestoord haar gang kan gaan, waar zeldzame planten groeien en soms nog wilde olifanten leven. Het park is een Walhalla voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten gespot (waaronder 7 soorten van de opvallende neushoornvogel, maar ook adelaars). Dat is het hoogste aantal van alle nationale parken in Thailand. Er leven bijna 60 verschillende soorten zoogdieren en 300 soorten vlinders. Alhoewel in kleine hoeveelheden zijn er luipaarden gezien, maar ook herten, beren, makaken, gibbons, slangen, jakhalzen en wilde olifanten.

Snorkelen maar. Similan en Surin Eilanden.

Khao Lak is het juiste alternatief voor het drukkere en grotere Phuket. Wie eenmaal in KHAO LAK is en de lange rustige stranden ziet of de rubber plantages of de mangrove bossen die het strand afschermen, kan de alledaagse drukte van zich af laten glijden. Het is tijd om te ontspannen.
Khao Lak is geschikt als uitvalsbasis voor dagjes aan het strand of tripjes naar de nabijgelegen Similan of Surin eilanden. Ook dichtbij: nog meer natuurschoon in een van de Thaise nationale parken. Eigenlijk betekent Khao Lak ‘Lak berg’, maar het is bekend geworden als verzamelnaam voor deze streek. Wat kleine dorpjes, het strand en de baai zijn in naam verenigd. 

De vallei van Mae Hong Son.

MAE HONG SON, is een van de noordelijke provincies en beslist de meest westelijke van Thailand, tegen de grens met Myanmar. Als gevolg van bergachtige omgeving kent het een duidelijk koeler klimaat dan de rest van het land. De gelijknamige hoofdstad, ‘het dorp in de mist’, ligt in een vallei met een authentiek gebleven cultuur, met veel Birmese invloeden. Door de eeuwen heen hebben de inwoners zich bezig gehouden met het africhten van olifanten voor werk in de dichte bossen.

Bijzonder: Sukhothai.

In de 13e en 14e eeuw ontstond onder de bezielende leiding van koning Ramkhamhaeng het eerste Siamese rijk: SUKHOTHAI. Nog altijd wordt gezegd dat in deze periode de ziel van de Thai werd gecreëerd omdat de koning op vele fronten zijn onderdanen beïnvloedde. Hij legde de hand aan het schrift dat de basis is van de Thaise taal, introduceerde een vorm van boeddhisme die in Thailand nog steeds leidend is en initieerde kunst en literatuur. Naar verluidt had hij een klok aan de deur van het paleis die de Siamezen konden luiden als ze vragen hadden of wilde klagen. De koning beantwoordde die vragen steeds zelf. 

Staren naar de zon op Koh Tao.

Wil je alle Thailand 10++ Tips lezen? Klik HIER of kijk op Green Wood Travel. Meer informatie? Neem contact met ons op. En weet: een beller is sneller!