Thaise eerlijkheid wordt beloond!

In de Thaise cultuur is het concept ‘Gezichtsverlies’ heel erg belangrijk. ‘Gezichtsverlies’ houdt in, het verliezen van eer en eigenwaarde. Een van de karakteristieken van ‘gezichtsverlies’ is, eerlijk willen zijn, andere mensen een goed gevoel proberen te geven, en het goede willen doen in de ogen van anderen. Iemand die hier ongetwijfeld veel waarde aan hecht is Banphot.

3pm

Tijdens een bezoek aan Surat Thani in Thailand om zijn Thaise vriendin op te zoeken heeft de Zuid-Afrikaanse politie agent Rachendeen Ayer, zijn portemonnee met daarin 100,000 Baht en meerdere credit cards verloren. Na de hoop op te hebben gegeven om ooit zijn portemonnee terug te krijgen, heeft de agent dan toch bericht gekregen van de Thaise politie dat de portemonnee was gevonden. Deze was blijkbaar gevonden door een Thai genaamd Banphot, die zo goed was om deze bij zijn eigenaar terug te brengen.

Maar bij ontmoeting met Banphot was de agent erg verbaasd om te zien dat deze gevonden was door een erg arme 74 jarige fietstaxi bestuurder, met al het geld en credit cards nog in de portemonnee. De man fietst rond het ‘To Rung’ markt gebied op de ‘Na Muang Road’ in het zuidelijke Thaise dorpje, iets wat hij al tientallen jaren doet.

Op het politiebureau liet hij weten dat, ondanks dat hij erg arm is, hij nooit zou kunnen leven met het feit dat hij beschikt over andermans bezittingen, omdat hij begreep hoe het is als je geld verloren hebt. Daarbij zei hij dat hij gewoon blij was met het feit dat de eigenaar gevonden was. Natuurlijk is het dan ook heel mooi dat de agent, Banphot wil belonen voor zijn goed en eerlijkheid en hem daarom wil helpen door maandelijks geld te sturen.

Source: http://www.thaivisa.com/forum/topic/972909-all-smiles-as-poor-trishaw-driver74-returns-100000-baht-to-south-african-cop/#comment-11697576