Thaise premier ontbindt parlement

Thai Prime Minister Yingluck Shinawatra offers anti-government protesters for House dissolution and national electionDe Thaise premier Yingluck Shinawatra heeft haar ontslag en dat van haar ministers maandag om 09.42 aangeboden.

Miljoenen anti-regeringsbetogers wilde vandaag een vernieuwde poging doen om het kabinet van premier Yingluck te laten aftreden.

De 152 parlementariers van oppositie partij van de Democraten hadden gisteren al massaal ontslag genomen van het parlement om deel te nemen aan de anti-regeringsprotesten.
De ex-premier Yingluck beloofde nieuwe verkiezingen en vertelde dat haar kabinet aanblijft als demissionair.
Negen protestmarsen zijn nu gaande in Bangkok en meestal geleidt door de pas afgetreden leiders van de Democratische Partij.

Zij eisen niet alleen het aftreden van de Thaise premier Yingluck Shinawatra maar ook dat haar familie en vooral haar gevluchte broer, ex-premier Thaksin Shinawatra, zich terugtrekken uit de Thaise politiek.

Een snelle oplossing voor de politieke crisis in Thailand is er nog niet in zicht. De leiders van de protestbeweging en vooral Suthep Thaugsuban, ex-vicepremier van Thailand, willen dat een gekozen Volksraad of aangestelde interim-regering het bestuur van Thailand tijdelijk overneemt.
Het is nu nog onduidelijk of er onderhandelingen komen tussen de leiders van de protestbeweging en ex- premier Yingluck Shinawatra.

Beelden van de vreedzame prostestmarsen zijn te volgen via http://www.nationchannel.com/special &http://www.blueskychannel.tv/

Green Wood Travel – Bangkok29078_398407937691_529622691_4023546_178635_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *