Tijgertempel is verleden tijd

Het doek lijkt eindelijk te vallen voor de omstreden tijgertempel in Kanchanaburi. Deze week haalt de DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) met hulp van politie, leger en lokale autoriteiten alle 137 tijgers weg uit de tijgertempel Wat Luang ta Bua Yannasampanno.

1912-480x320

 

Daarmee komt er een eind aan het gesol met de tijgers. Dierenbeschermers voeren al jaren een strijd tegen deze toeristenattractie. De monniken verdienden zo’n 100 miljoen baht met de exploitatie met de dieren per jaar. De tijgers worden ondergebracht in twee parken in Ratchaburi.

Wanneer de tempel niet meewerkt zal de DNP de rechter om toestemming vragen het terrein te betreden. De monniken die dwars liggen worden voor het gerecht gebracht zegt DNP adjunct directeur-generaal Adisorn. Hij benadrukt dat de tijgers staatseigendom zijn en dat de tempel de dieren moet afstaan.

77422_og_1

 

De tempel verzet zich met hand en tand tegen de operatie en heeft de Central Administrative Court gevraagd om een uitspraak. De monniken willen dat de DNP wacht op de uitspraak van de rechter. De DNP zegt daarop niet te willen wachten omdat het doet dat niet, want de rechtbank heeft nog niet gezegd of ze de zaak in behandeling neemt

Met dank aan: www.thailandblog.nl