‘To Do List’ extreme dingen in Thailand

Actie en avontuur spreekt dat je ook zo aan? Ben je ook op zoek naar spanning en sensatie tijdens je Thailand reis? Ontdek in deze blog de top bestemmingen voor een gedegen adrenaline shot in Thailand. Wij hebben de beste locaties voor uw opgezocht. Voor iedereen is er wel wat bij van Muay Thai op een unieke locatie tot free-diven in Koh Tao.

 1. Splashdown Water Park

Als een normaal zwembad jou niet genoeg ‘Sanook’ plezier opleverd, neem dan een kijkje in het Splashdown Water Park. Dit waterpark, gelegen in Pattaya, is gebaseerd op de TV-show ‘Wipeout’. Jammer genoeg kan je hier geen $10.000.- verdienen maar een kick geeft het wel als je de overkant van het parcours bereikt.

www.splashdownwaterparkpattaya.com

1

 1. Eet ‘somtam’ papaja salade op de Thaise manier

Dit is voor de mensen die een echte Thaise culinaire ervaring willen. De papaja salade is heel populair in Thailand en wordt met verschillende ingrediënten gegeten. Bestel een keer een papaja salade zoals de Thaise bevolking het eet. Hoe kunt u dat doen? Vraag als je deze salade bestelt ‘Somtam phet mahk’ dan bent u gegarandeerd verzekerd van traanogen en een brandend gevoel tot in de maag. Als dit nog niet genoeg voor je is, bestel dan de salade met gefermenteerde garnalen of een gezout ei.

2

 1. Scootertaxi

Voor een kort ritje vol met avontuur kies je natuurlijk de scootertaxi. Zorg er wel voor dat u een helm draagt want er bestaat een kans dat het een heftige rit wordt. Zeker in de spits kan het er nogal chaotisch aan toe gaan. Sta er niet van te kijken dat je kris kras tussen de auto’s doorrijdt. Als vrouw is het gebruikelijk om met beide benen aan een kant te zitten.

3

4. Kite surfen 

Thailand is de ideale plek om de kite uit de kast te pakken. Vooral voor de beginners onder ons is het een mooie plek om de ‘skills’ onder de knie te krijgen. Hua Hin en Pattaya zijn bij uitstek goede plekken om kennis te maken met het kitesurfen.

www.huahinkitesurfing.com

4

 1. Zip lijn avontuur

Op verschillende locaties in Thailand worden zip lijn tours aangeboden. Dit is echter niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Vlieg als een vogel door de boomtoppen en loop over metershoge hangbruggen. En geniet van de natuur op een ander level.

http://www.greenwoodtravel.nl/tours/chiangmai/tokkelen-in-chiang-mai-flight-of-the-gibbon/?id=0228&p=chiangmai

5

 1. Extreme rafting

Ben je in het regenseizoen in Noord-Thailand en zit je op je kamer te wachten tot het droog wordt? Doe dat vooral niet maar bezoek de Mae Hong Son. In deze rivier kan het er heftig aan toe gaan als het geregend heeft. Ben jij klaar voor een wilde rit op een raft?

http://www.greenwoodtravel.nl/tours/chiangmai/thai-rafting-expeditie-4-dagen-3-nachten/?id=0256&p=Chiangmai

6

 1. Phu Kradueng hike

Dit is echt een tocht voor de ervaren hikers. Het wordt wel de zwaarste hiketour van Thailand genoemd. Deze hike is in de provincie Loei. Desalniettemin is de omgeving zeer mooi en is de tour de moeite waard om te maken.

7

 1. Flow boarden

Bij deze gloednieuwe attractie in Bangkok kun je surfen zonder dat je in de zee ligt. Op de kunstmatig gemaakte golf is het echter wel oppassen geblazen want als je valt kan het pijnlijke situaties opleveren.

www.flowhousebangkok.com

8

 1. Kakkerlakken en schorpioenen

Voor de dapperste onder ons, met de sterkste magen hebben ook iets leuks in de aanbieding. Probeer de gefrituurde kakkerlakken of de schorpioenen. Je kunt ze overal op toeristische plekken vinden zoals Khao san road en in diverse Soi’s van de Sukhimvit road.

9

 1. Eet, slaap en adem Muay Thai

Voor de liefhebbers maar zeker ook voor de beginners hebben we een week Muay Thai in een trainingskamp. Hier kom je niet zonder blauwe plekken van terug. Je groeit in een week van een watje tot een geharde muay thai bokser. Heb jij de mentaliteit om deze week vol te houden?

www.tigermuaythai.com

10.

 1. Free diving

Professionele freedivers kunnen wel tot 200 meter duiken zonder duikuitrusting. Dit wordt natuurlijk niet van je verwacht tijdens deze cursus. Deelnemers kunnen aan het eind van de week tot en met 20 meter duiken zonder oxygen. Dit alles is natuurlijk niet zonder risico maar wel een ideale manier om de onderwaterwereld te ontdekken. Leuk om te weten dat nationale recordhouders zoals Christina Saenz de Santamaria bij apneatotal werkzaam zijn.

www.apneatotal.com

11

 1. Triatlon

Voor de sportieve mensen die een uitdaging zoeken is er in november 2015 een triatlon in Phuket. Doe mee, samen met nationale en internationale atleten, en ga tot het uiterste. De uitdaging bestaat uit 1.8 km zwemmen, 12 km rennen en 55 km fietsen en dat alles op 1 dag.

www.challengelagunaphuket.com

12

 1. Skydiven

Vertrouw jij de instructeur volledig en werp je jezelf zonder angst uit een vliegtuig op 4000 meter hoogte? Kom dan naar Pattaya en ga skydiven. Na een cursus van een week ben je zelfs in staat om alleen sprongen te maken als het duo springen je verveelt.

www.thaiskyadventures.com

13

 1. Tank rijden

Een dagje niets te doen in Bangkok? Wat dacht je van rijden in een tank. Slechts op een paar uur ten noorden van Bangkok ligt het Cavalry Centre. Hier is het mogelijk om ervaring op te doen in tank rijden. Misschien komt het ooit nog van te pas.

http://travel.cnn.com/bangkok/visit/outdoor-adventures/military-tourism-thailand-606817

15.  Enduro/Off-road

Bent u motorrijder en zoek je het juiste portie avontuur tijdens u reis? Met deze trials kom je op plekken waar toeristen normaal niet komen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar dus voor iedereen wat wils. Ontdek Thailand op de motor!

www.gt-rider.com

14

 1. Cliff-diving

Deze locatie in Phuket is ideaal voor free-climbers en free-divers. Er worden zelf wereldkampioenschappen gehouden onder andere van Red Bull. De rotsen die vanuit de zee oprijzen bieden mooie plekken om te leren klimmen maar eenmaal boven gekomen, bestaat de mogelijkheid om perfecte duiken te maken. Wel tot een hoogte van 100 meter. Kijk wel uit hoe je terecht komt want dit kan behoorlijk veel pijn gaan doen.

15

Weer genoeg ideeën om de nodige adrenaline door je bloed te laten stromen tijdens jou vakantie in Thailand!

Wij hopen dat je mooie avonturen beleeft en heel veel plezier hebt en natuurlijk horen we graag de mooie verhalen terug. Helaas kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor uw deelname aan de bovenstaande activiteiten. Dus de deelname is volledig op eigen risico. Echter adviseren wij voor sommige activiteiten vooraf deelname te informeren bij je reisverzekering voor de voorwaarden.

Have a safe trip 🙂