Top 10 Museums in Thailand

De Hellfire Pass Memorial Museum in Kanchanaburi staat op nummer 1 van de Top Museums in Thailand en op nummer 5 van de Top Museums in Azië, volgens Tripadvisor, een van de grootste reiswebsites van de wereld.

De top 10 museums zijn gekozen door Tripadvisor’s Travellers’ Choice Awards, waarbij reizigers zelf op hun favoriete museum stemmen. Tripadvisor zegt: “De Hellfire Pass Memorial Museum is een MUST voor iedereen om zo het geschiedenis van de Burma-Siam Death Railway in de Tweede Wereldoorlog te leren kennen”.

 

 1: HELLFIRE PASS MUSEUM

Hellfire Pass Museum, Kanchanaburi

Hellfire Pass Museum, Kanchanaburi

Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Onze meerdaagse River Kwai tour brengt je naar onder meer de Hellfire Pass Museum, Erawan watervallen en de wereldberoemde River Kwai brug.

 

2. MUSEUM OF CONTEMPORY ARTS

Museum of Contemporary Art (MOCA), Bangkok

Museum of Contemporary Art (MOCA), Bangkok

MOCA is een must see als je van kunst houdt. Hier vindt je een veelzijdig aanbod van moderne schilderijen en kunstwerken. De vijf verdieping tellende gebouw is geopend van 10.00 tot 18.00 uur en gesloten op maandagen.

 

3. MUSEUM OF WORLD INSECTS AND NATURAL WONDERS

Museum of World Insects and Natural Wonders, Chiang Mai

Museum of World Insects and Natural Wonders, Chiang Mai

Wanneer je dit museum inloopt, heb je het gevoel alsof je in de jungle beland bent. Opgezette dieren, fossielen en koppige muggen kom je hier tegen.

 

4. ERAWAN MUSEUM

Erawan Museum, Bangkok

Erawan Museum, Bangkok

Het eerste, en laatste, wat je ziet in is een waanzinnig grote drie-koppige olifant wanneer je op bezoek gaat bij het Erawan Museum in Samut Prakan. De drie verdiepingen vertellen ieder een eigen verhaal: de onderwereld, het dagelijks leven zoals wij deze kennen, en de hemel. Van ver lijkt de olifant klein, maar van dichtbij zie je al snel dat de 44 meters grote olifant toch niet zo klein is!

 

5. HALL OF OPIUM MUSEUM

Hall of Opium Museum, Chiang Saen

Hall of Opium Museum, Chiang Saen

The Golden Triangle (Gouden Driehoek) was vroeger erg bekend vanwege de opium handel. Hall of Opium is geopend om mensen te leren over de gevaren van opium. Je gaat terug in de tijd en leert over het geschiedenis van opium.

 

6. ANEK KUSON SALA

Anek Kuson Sala (Viharnra Sien), Pattaya

Anek Kuson Sala (Viharnra Sien), Pattaya

Een van de beste museums is in Pattaya. Dit Chinese tempel wordt tegenwoordig gebruikt als museum, waar veel Chinese kunstwerken te vinden zijn, waaronder heuse beelden van het Terracotta leger.
Combineer je bezoek aan Pattaya met een halve dag fietstour om zo de stad beter te leren kennen!

 

7. SIRIRAJ MEDICAL MUSEUM

Siriraj Medical Museum, Bangkok

Siriraj Medical Museum, Bangkok

Anders dan andere tours en ook een andere kant van Bangkok die niet in de toeristenfolders staat maar misschien juist daarom bijzonder om mee te maken. Griezel en huiver in het forensisch museum. Onze dagtour brengt u ook onder meer naar een idyllisch park maar schijn bedriegt, want in dit park werden een eeuw lang de meest vreselijke martelingen uitgevoerd en probeerden duizenden gevangenen te overleven onder barre omstandigheden.

 

8. QUEEN SIRIKIT MUSEUM OF TEXTILES

Queen Sirikit Museum of Textiles, Bangkok

Queen Sirikit Museum of Textiles, Bangkok

Wanneer je bij het Grand Palace bent, vergeet een bezoek aan het Queen Sirikit Museum of Textiles niet. Leer hier meer over Thaise silk en hoe de koningin zich inzet voor de lokale bevolking. Een bezoek aan het museum is te combineren met onze Bangkok Landmark Tour.

 

9. BLACK HOUSE – BAAN SI DUM

Black House – Ban Si Dum, Chiang Rai

Black House – Ban Si Dum, Chiang Rai

Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. De Zwarte Tempel is minder bekend als de Wite Tempel, maar net zo mooi en schitterend.

 

10. SUAN PAKKAD PALACE MUSEUM

Suan Pakkad Palace Museum, Bangkok

Suan Pakkad Palace Museum, Bangkok

Dit museum was vroeger het huis van prins Chumbhotpong Paripatra en zijn vrouw en heeft veel Thaise antiek inclusief meer dan 4000 jaar oude aardewerken.